Skip to content back to nav
 
 

Særlig jobindsats for flygtningekvinder

Kvinder i arbejde

Egedal Kommune har fået bevilget næsten en halv million kroner til en særlig indsats for at få 40 flygtningekvinder bedre integreret og i arbejde

Nyhed skrevet af Frederik Roed|10-05-2017

Målet er at få mindst 35 procent af kvinderne i job efter et år, hvor de skal i erhvervspraktik og lære dansk målrettet tre udvalgte brancher: Detailhandel, servicefag og hotel & restauration.

Torsdag den 11. maj kl. 16 er der kick-off på projektet, hvor både borgmester Karsten Søndergaard (V) og Novo Nordisk deltager. Eventen finder sted kl. 16.00 - 18.00 på Egedal Rådhus, Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke. 

Det er Jobcenter Egedal, Foreningen Nydansker og LG Insight der har fået bevilget en pulje fra Integrationsministeriet på 465.000 kroner til Projekt 'Virksomhedsrettet indsats med en brancheorienteret tilgang for flygtninge og indvandrere'. 

Projektet er bygget op omkring et såkaldt 'Branchepakkekoncept', som handler om at opkvalificere flygtninge og indvandrere - både sprogligt og branchefagligt - til udvalgte delbrancher. Der er fokus på brancher med gode jobmuligheder, og hvor der er relativt lave forudsætninger til ufaglært arbejde, set i forhold til sprog, uddannelse og arbejdsmarkedserfaring.

Branchepakkekonceptet tager udgangspunkt i arbejdsmarkedets krav og hvad rekrutteringsbehovet er for virksomhederne inden for de tre udvalgte brancher.