Skip to content back to nav
 
 

Briter nysgerrige på Egedals jobindsats

Kvinder i arbejde

En delegation fra det britiske integrationsministerium besøger onsdag den 7. juni Egedal for at høre om kommunens succesfulde indsats med at få flygtninge integreret og i arbejde

Nyhed skrevet af Frederik Roed|06-06-2017

Integrationsminister Inger Støjberg besøgte sidste år Egedal for at se nærmere på, hvordan det er lykkedes den nordsjællandske kommune at få knap hver anden flygtning i løntilskud eller virksomhedspraktik. 

Nu er rygtet om Egedal Kommunes succesfulde indsats for at få flygtninge bedre integreret og i arbejde også nået til England.

Onsdag den 7. juni besøger en delegation fra det britiske integrationsministeriums Direktorat for Genbosætning, Asyl Support og Integration nemlig Jobcenter Egedal for at høre om de gode erfaringer. 

Det sker fra kl. 9.30 til 13.00 på Egedal Rådhus, Dronning Dagmars Vej 200 i Ølstykke.

Ifølge chef for Jobcenter Egedal, Lars Bonde, handler succesen om, at teamet er ekstremt fokuseret på en ting; nemlig at skaffe den enkelte det 'helt rigtige' job - før alle mulige andre behov som eksempelvis sprogundervisning, psykologhjælp eller it-kurser. Og så handler det om at involvere frivillige i at hjælpe flygtningene med at integrere sig i lokalsamfundet.

Ud over mødet med virksomhedskonsulenter på rådhuset, besøger delegationen også De Forenede Dampvaskerier i Skovlunde, som har været meget gode til at få flygtninge i IGU, praktik eller job med løntilskud. 
 

Læs også ...