Skip to content back to nav
 
 

Administrative budgetforslag i høring

økonomi

Frem til den 31. august er Egedal Kommunes administrative forslag til Budget 2018-21 i høring. Det er udelukkende administrative forslag, hvor der ikke er truffet nogen politiske beslutninger

Nyhed skrevet af Frederik Roed|30-06-2017

Byrådet har torsdag den 22. juni holdt et indledende seminar om udgangspunktet for Budget 2018-21.

Det nuværende budgetforslag er udelukkende administrationens status på budgetforslagets udgifter, som det så ud den 8. juni 2017. Byrådet har derfor ikke truffet politiske beslutninger på nuværende tidspunkt.

Det tekniske udgangspunkt er, at Egedal Kommunes driftsbalance i 2018 er udfordret af, at driftsoverskuddet ser ud til at være 51 mio. kr. for lavt til at kunne finansiere anlægsplanen og de løbende afdragsforpligtelser.

Egedal Kommunes indtægtsgrundlag ligger først fast i begyndelsen af august, når virkningerne af aftalen mellem Regeringen og KL om kommunernes økonomi i 2018, lov- og cirkulæreprogrammet og indkomstskatteprognosen er beregnet i Økonomi- og indenrigsministeriet. Først herefter starter Byrådets politiske budgetarbejde.

Med denne høring ønsker Byrådet at skabe så stor åbenhed om budgettets forudsætninger som muligt og inviterer alle til at komme med synspunkter og bemærkninger til de vedhæftede forslag til budgetudvidelser og -reduktioner.

Efter sommerferien inviterer Byrådet til borgermøde om udgangspunktet for Budget 2018-21. Det sker den 29. august fra kl. 18 til 21 på Egedal Rådhus, Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke.

Vil du vide mere?

Du finder høringsmaterialet her til højre på siden.