Skip to content back to nav
 
 

Alle stemmer tæller – også de unges!

Valg 2017 Hverdag

Alle stemmer tæller, når vi den 21. november vælger det byråd, der på vores vegne skal træffe beslutninger for vores hverdag i Egedal. Jo flere vi stemmer til kommunalvalget, desto stærkere bliver nærdemokratiet. Ambitionen er at opnå den højeste valgdeltagelse i Region Hovedstaden.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|28-09-2017

Fra tirsdag den 3. oktober skifter Egedal Kommune til gult med en ambition om, at vi i fællesskab kan få den højeste valgdeltagelse i hele Region Hovedstaden. 

'Valgkampagnen' tager udgangspunkt i Kommunernes Landsforenings landsdækkende budskab 'Tænk dig om, før du ikke stemmer', der blandt andet benytter gule plakater, bannere og film på sociale medier.  

Under sloganet 'Alle stemmer tæller' vil Egedal Kommune frem til den 21. november gøre alt muligt for at få flest mulige borgere til at stemme - også de unge der traditionelt ikke er så ivrige efter at stemme til et kommunalvalg.

- Borgerne i Egedal er generelt ret gode til at gøre deres stemme gældende med et kryds til kommunalvalget. Ved sidste valg stemte hele 77,3 procent i Egedal, hvilket var et pænt stykke over landsgennemsnittet på 71,9 procent. Men blandt de lidt ældre unge i 20'erne var valgdeltagelsen helt nede på 40-50 procent. Det vil vi gerne have højere op ved dette valg, siger borgmester Karsten Søndergaard.

Unge i Ung Egedal hjælper til

Derfor har rådhuset allieret sig med Ung Egedal, der ikke bare vil skifte til gult, men benytte hele farveskalaen - fra fysiske events til sociale medier - for at mobilisere de unge til at tage stilling og stemme til kommunalvalget den 21. november. 

Sidste år blev Egedal valgt til årets ungdomskommune af DUF, fordi kommunen gjorde et kæmpe arbejde for at involvere de unge i en ambitiøs ungestrategi. Det har bl.a. givet de unge et talerør i Egedal Ungeforum og sat arbejdet i gang med en ny børne- og ungepolitik, hvor over 400 børn, unge, forældre og fagpersoner byder ind på temaer om indflydelse, fællesskab og tryghed.

- Derfor ser jeg det som helt naturligt, at vi med hjælp fra Ung Egedal nu også gør en ekstra indsats for at invitere de unge i 20'erne til at gøre deres stemme mere gældende i Egedal. Det kan de starte med at gøre ved at stemme til kommunalvalget den 21. november, så vi kan få stemmeprocenten helt op at ringe, siger Karsten Søndergaard. 

300 borgere til valgmøde på rådhuset

Som en del af den gule 'valgkampagne' arrangerer Egedal Kommune, mandag den 30. oktober, en valgdebataften på Egedal Rådhus, hvor alle opstillede partier, Egedal Ungeforum og 300 borgere kan deltage. Denne aften vil TV2 Lorry også sende en livedebat på rådhuset med udvalgte politikere.

Tirsdag den 21. november åbner Egedal Kommune på valgaftenen en valgcafé i rådhusets byrådssal med musik, valgbar og storskærme. Også her vil TV2 Lorry være til stede med liveindslag.