Skip to content back to nav
 
 

Ny trafiksikker Supercykelsti til Jyllinge

SuperCykelstier

Med økonomisk tilskud fra Vejdirektoratet har Byrådet netop besluttet at frigive næsten 11 millioner kroner til ’Jyllingeruten’ C76 – den nye 7 kilometer lange og trafiksikre Supercykelsti fra Stenløse Station til Jyllinge by. Ruten åbner sidst på året.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|01-02-2018

Sidste år indviede borgmestrene i Frederikssund og Egedal den 37 kilometer lange Supercykelsti C97, der løber langs S-banen fra Frederikssund til Husum og videre ind til Kongens Nytorv.

Nu får 'Frederikssundruten' en vigtig afstikker mod øst på 7 kilometer, der begynder ved Stenløse Station og løber langs Krogholmvej, Skatskærvej og Værebrovej til Jyllinge i Roskilde Kommune.

'Jyllingeruten' C76 bliver anlagt som en ny dobbeltrettet cykelsti, der krydser Roskildevej på strækningen fra rundkørslen ved Krogholmvej/Agertoftegårdsvej frem til Værebrovej. Resten af vejen bliver de eksisterende cykelstier opgraderet til Supercykelsti.

Onsdag aften besluttede Egedal Byråd at frigive 10,89 millioner kroner til anlægsprojektet, hvoraf de 40 procent er finansieret af en bevilling fra Supercykelstipuljen i Vejdirektoratet. Dermed udgør de samlede anlægsudgifter for Egedal Kommune 6,47 millioner kroner, der udover asfalt går til alt fra landinspektør til belysning og skiltning.

Trafiksikker cykelrute til S-banen og de øvrige supercykelstier

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Bo Vesth, glæder sig til at kunne cykle trafiksikkert til og fra Jyllinge på den nye Supercykelsti i slutningen af 2018.

- Denne Supercykelsti har længe stået højt på ønskesedlen hos borgerne i Egedal, de erhvervsdrivende og ansatte i Værebro Erhvervsområde. Krogholmvej har nemlig i mange år været en meget ubehagelig strækning at cykle på ude mellem bilerne, så det bliver godt af få fjernet denne 'sort plet' på vores cykelkort. Nu får cyklisterne deres helt egen trafiksikre Supercykelsti, der kobler Værebro og Jyllinge på både S-togsnettet og resten af det regionale net af Supercykelstier, siger Bo Vesth.

Anlægget af 'Jyllingeruten' begynder i løbet af foråret 2018, når Egedal Kommune har forhandlet en aftale på plads med de seks private lodsejere og to grundejerforeninger, der skal lægge jord til eller bliver berørt af den nye dobbeltrettede cykelsti på nordsiden af Krogholmvej og Skatskærvej. Forhandlingerne finder sted i slutningen af februar eller starten af marts. 

Supercykelstien skal efter planen være klar til de første friske cykelture i december 2018.

Hvad gør en Supercykelsti super?

En Supercykelsti er en cykelsti, hvor kvaliteten har fået et løft, så det er nemt og komfortabelt at vælge cyklen som transportmiddel - også på lange strækninger.

Supercykelstierne er indrettet med så få forhindringer som muligt, og der er lagt stor vægt på tryghed, sikkerhed og høj komfort. Det betyder blandt andet tydelig skiltning, bedre asfalt, pumpestationer og mere snerydning.

Fakta om 'Jyllingeruten'

Supercykelstien bliver 7 km lang og vil løbe langs Krogholmvej fra Stenløse Station til Jyllinge i Roskilde.

Halvdelen af 'Jyllingeruten' C76 bliver anlagt som en helt ny dobbeltrettet sti langs Krogholmvej, Skatskærvej fra rundkørslen ved Stenløse Syd til Værebrovej. 

Supercykelstien koster 10,89 millioner kroner, hvoraf 4,31 millioner kroner er finansieret af en bevilling fra Supercykelstipuljen i Vejdirektoratet.
Supercykelstien åbner i december 2018.
 

Læs også ...