Skip to content back to nav
 
 

Påskesjov 2018 på Skenkelsø Mølle Museum

Stafetløb med æg

Tirsdag den 27. marts 2018 klokken 13.00 – 16.00 er der mulighed for at tage forskud på påskeferien ved at tage på Egedals museum.

Nyhed skrevet af Birgitte Østrøm|13-03-2018

Dagen kommer til at stå i æggets tegn - æg har altid været et tegn på forår, når hønsene efter en vinterpause igen begynder at lægge æg. De første æg har således været både en sjældenhed og meget værdsatte.

Program

I møllehaven har påskeharen været på spil og gemt sine æg, som museets gæster må ud og lede efter. Traditionen med den langørede æggegemmer kendes fra Tyskland i 1600-tallet, men det er først omkring 1900, at skikken spreder sig til Sønderjylland.

Når alle æggene er fundet, bliver det tid til at dekorere dem i værkstedet på museets 1. sal. Derefter vil der være lejlighed til at deltage i en traditionel leg med at trille æg, for at se, hvem der kan få sit æg til at trille længst. Og stafetløb med æg på en ske.

Museets skoleholder frk. Friis har varslet, at der vil blive serveret skidne æg, så der bliver også lejlighed til at smage denne gamle ret. Navnet har sin forklaring i, de skal spises påskelørdag, der følger efter to helligdage: Skærtorsdag og Langfredag, hvor man i gamle dage ikke måtte gøre rent og vaske tøj.

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Arrangementet er rettet mod børn i alderen 3 - 10 år og gerne i selskab med forældre og bedsteforældre.

Arrangementet finder sted i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening. 
Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.