Skip to content back to nav
 
 

Egedal Fælles Elevråd inviterer til Egedagen

fælles.elevråd

Alle kommunens 7., 8., og 9. klasser inviteres til netværksdag med skoledyster, live musik og fest. Dagen er arrangeret af Egedals Fælles Elevråd

Nyhed skrevet af Christina Adler Jensen|09-05-2018

Fredag den 18. maj mødes de mange unge på Hampelandsskolens græsarealer. Her bliver de en del af Egedagen; en ny mini-festival der involverer og engagerer alle, hvad enten man er til fodbold, BMX, vil male graffiti eller høre og spille musik... mulighederne er mange og formålet er at mødes på tværs af skolerne og lære hinanden at kende. 

Matilde Hommelgaard Schleisner, 14 år, fra Maglehøjskolen er med i Egedal Fælles Elevråd. 

- Jeg er med for først og fremmest at skabe en fælles front for eleverne. Her kan vi dele gode og dårlige erfaringer, samt inspirere hinanden til at skabe en bedre skole for alle elever i Egedal. Vi kan vise vores værd og vi får en stemme, der betyder noget. Som en samlet enhed bliver vi taget alvorligt i en helt anden grad end førhen.

Samlet penge ind til et godt formål

Hvis man går og tror, at unge mennesker kun tænker på fest og ballade, så tager man fejl. Egedal Fælles Elevråd har arbejdet på at samle penge ind til organisationen Børn, Unge & Sorg. Pengene overrækkes på Egedagen. 

- Vi har skrevet rundt og fået sponsorere og på Egedagen vil vi sælge mad, som bliver lavet af de valgfagshold, der er i Egedal kommune. Organisationen Børn, Unge & sorg har vi valgt fordi, at der er nogle af os, som har oplevet at miste et familiemedlem og lige nu er der et års ventetid og det er simpelthen for lang tid for et barn at vente for at få hjælp, fortæller Sofie Aarhus, 16 år fra Boesagerskolen, der også er med i Egedal Fælles Elevråd.

Fællesskab i Fælles Elevrådet

De unge mennesker i Fælles Elevrådet, der tæller elevrådsrepræsentanter fra alle Egedal Kommunes skoler, har fundet godt sammen i det nye råd: 

- Det bedste er helt klart vores fællesskab. Jeg har aldrig mødt nogle mennesker jeg svinger så godt med, så hurtigt. Vi har det helt fantastisk sammen, og jeg glæder mig til alle vores møder, fortæller Mathilde.

Det gode fællesskab skal på Egedagen gerne smitte af, så alle unge kan møde hinanden på tværs af skoler. 

Fakta

Hvad: Fælles Elevrådsarrangement; Egedagen.

Hvor: Hampelandsskolens græsareal.

Hvornår: 18. maj kl. 14-16 + Hampen-fest om aftenen.

Hvem: 7, 8 og 9 klasser fra hele kommunen.