Skip to content back to nav
 
 

Store vaskedag

Store vaskedag

Lørdag den 2. juni klokken 10.00 - 14.00 afholdes store vaskedag på Skenkelsø Mølle.

Nyhed skrevet af Birgitte Østrøm|24-05-2018

På gårdspladsen vil der være storvask på gammeldags manér med gruekedel og vaskebræt og tøjruller. I gamle dage skulle der nemlig lægges kræfter i, når tøjet skulle være rent - prøv også selv.

Klokken 11.00 er der fællessang med Alsang-gruppen fra Stenløse Kirke med organist Evgeniia Ustinova, der bidrager med hyggelige sange for børn og voksne.

For børn er der optræden af Ballon-Mike mellem klokken 10.30 og 12.00, hvor han vil lave et forrygende trylle- og ballonshow.For de kreative vil der være mulighed for at filte med uld.

Mølledagen

Mølledagen indgår i Egedal Kommunes deltagelse i Picnic-festivalen, så man er velkommen til at medbringe sin egen mad, der kan nydes i Møllehaven. 

Besøg også museets udstilling med genstande og redskaber fra Egedals historie, samt se årets særudstilling: 'Landboliv'.

I museets stuer kan man høre lyden af rokken, der går, og man kan se spinding af uld på gammeldags facon. I museets skolestue kan man komme i den gamle skole hos skoleholderen Frk. Friis - og få testet om man skal have sine skolepenge tilbage.

Hvis der er vind snurrer møllevingerne og maler friskmalet mel. Det er muligt at købe spelt, hvede, rugmel og andre spændende melsorter. Møllelauget er også på plads og vil fortælle om møllens tekniske indretning og funktion.

Nyd en kop kaffe med kage i museets møllehave.

Arrangementet foregår i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening.

Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.