Skip to content back to nav
 
 

Helt nyt børnehus til Smørum Vest

Smørum Vest set fra oven

Børnefamilierne vokser, og flere flytter til Smørum i de kommende år. Derfor bygger Egedal Kommune en ny, integreret daginstitution i Smørum Vest nær Kirkevangen.

31-05-2018

- Det er dejligt, at så mange familier vælger at flytte til Smørum, og vi skal selvfølgelig tilbyde alle vores nye små medborgere de bedst mulige rammer for deres børneliv. Vi skal sørge for rum som styrker børns læring, udvikling og trivsel, siger formand for Familieudvalget i Egedal Kommune, Carina Buurskov.

- Det betyder, at der skal være plads til, at børnene kan opbygge og udvikle venskaber og hvor de kan fordybe sig i leg - både i det nye hus og i de eksisterende institutioner, som allerede er begyndt at komme under pres fra stigende børnetal, fortsætter hun.

Fleksibelt hus i børnehøjde

Det nye børnehus skal bygges af bæredygtige materialer og være energivenligt. Samtidig skal huset indrettes, så stuerne kan bruges til både vuggestue- og børnehavebørn afhængig af behovet.

- Vi bygger en institution, som skal give børnene plads til at være børn både ude og inde. Det skal være et hus i børnehøjde bygget på børnenes præmisser. Vi har her en mulighed for at bruge al den viden, der er på området i dag, og det skal vi udnytte til at skabe nye gode muligheder og rammer, fortæller Carina Buurskov.

Den nye daginstitution skal stå klar i sommeren 2020 nær Kirkevangen i den vestlige del af Smørum. Her bliver der også bygget nye boliger i de kommende år, så befolkningsprognoserne for området viser et tydeligt behov for flere institutionspladser.

Fakta om den nye daginstitution

  • Den nye daginstitution bliver en såkaldt flexinstitution. Som udgangspunkt skal der gå 136 børn i institutionen fordelt på fire vuggestuegrupper og 4 børnehavegrupper. Men fordelingen kan ændres afhængigt af behovet i lokalområdet.
  • Der er afsat 47 millioner kroner i kommunens budget til at opføre den nye institution.
  • Alle kan følge byggeriet på siden her 
 

Læs også ...