Skip to content back to nav
 
 

Fortsat forbud mod afbrænding

skovbrand

Da der ikke er udsigt til større mængder regn i de kommende dage, må det forventes, at afbrændingsforbuddet kommer til at vare hen over sankthans.

Nyhed skrevet af Birgitte Østrøm|06-06-2018

Opdatering 19. juni:

Vi følger situationen dag for dag og ophæver forbuddet, når vi vurderer at der ikke længere er en forhøjet brandrisiko i naturen.
Weekendens regn har kun kortvarigt ændret på risikoen for brand pga. tørke, og der er udsigt til at tørkeindekset stiger igen de næste dage. 
Afbrændingsforbuddet gælder derfor uændret indtil videre.

Frederiksborg Brand & Redning indførte forbud mod afbrænding i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød Kommuner. Forbuddet er begrundet i den langvarige tørke og gælder fra tirsdag den 5. juni 2018 og indtil videre.

Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen. Forbuddet gælder dog ikke anvendelse af grill i private haver, hvor grillen er placeret på fliser eller lignende.

Frederiksborg Brand & Redning følger situationen og ophæver forbuddet hurtigst muligt. Ophævelse af forbuddet vil blive informeret på vores hjemmeside fbbr.dk og på de seks kommuners hjemmesider.

Forbuddet er udstedt efter § 5 i bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. Overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde efter § 17 i bekendtgørelsen.

Opdatering 19. juni:Vi følger situationen dag for dag og ophæver forbuddet, når vi vurderer at der ikke længere er en forhøjet brandrisiko i naturen. Da der ikke er udsigt til større mængder regn i de kommende dage, må det forventes, at afbrændingsforbuddet kommer til at vare hen over sankthans.