Skip to content back to nav
 
 

Leg og læring til flygtningepiger

billede af børn som spiller fodbold

Sommerferien er lang – måske for lang, hvis man i skolen lige var ved at lære dansk. Flytgningepiger i Egedal Kommune kan både lære dansk og hygge sig Egedal Pigeklub.

Nyhed skrevet af Christina Adler Jensen|14-06-2018

Egedal Kommune samarbejder med Dansk Flygtningehjælp om Egedal Pigeklub: En nystartet klub for flygtningepiger i alderen 13-16 år. Her kan pigerne hver mandag mødes med andre flygtningepiger samt dedikerede frivillige voksne, der på en hyggelig måde vil lære pigerne dansk og matematik.

- Vi laver en pigeklub, hvor de kan hygge sig sammen og samtidig lære dansk. Fra lignende klubber i Odense og Horsens ved vi, at børnene rykker sig fagligt når de hen over sommeren lærer dansk og præsenteres for de særlige danske kulturelle koder. Det hjælper dem også med at falde godt til i Danmark, fortæller Helle Hørup, projektkoordinator fra Dansk Flygtningehjælp.

Klub for piger

Pigeklubben tilbyder pigerne et fristed, hvor de foruden at lære dansk, kan hygge sig, lave sjove aktiviteter og få nye oplevelser.

- De frivillige henter pigerne på stationen hver gang og går sammen til Fritidsklubben Hampen, hvor de har deres egne lokaler. Der vil også være dage, hvor de kan tage på udflugter, så børnene kan opleve lokalsamfundet og de mange muligheder her er, fortæller Helle Hørup, og understreger, at Pigeklubben også fortsætter efter sommerferien.

Bliv frivillig og gør en forskel

Pigeklubben har brug for flere frivillige voksne, der vil bruge nogle timer i sommerferien på at gøre en forskel for flygtningepigerne.

- Det er meget givende at være frivillig og berigende at hjælpe flygtningepigerne med at lære dansk. Man skal ikke være dansklærer for at kunne være frivillig, men man skal have lyst til at lære pigerne om vores mange forskellige danske normer og snakke dansk med dem, fortæller Helle Hørup.

Pigerne kommer fra forskellige lande som Syrien, DR Congo og Eritrea og går til daglig på forskellige skoler i Egedal Kommune. Så Pigeklubben skal også være et hyggeligt samlingssted, hvor de trygt kan møde hinanden.

Frivillige godt for integrationen

Egedal Kommune er glad for samarbejdet med Dansk Flygtningehjælp.

- Pigeklubben, og dens fokus på både leg og læring, er et fantastisk initiativ, der støtter op om en sårbar gruppe. Pigerne støttes fagligt, men også socialt, og det giver både pigerne og hele familien bedre mulighed for at blive integreret i lokalsamfundet. Det er dejligt at se, at der er god opbakning - at folk har lyst til at gøre en forskel, fortæller Morten Koch, supervisor og medarbejder i Tofteparken, i Egedal Kommune. 
Initiativet er støttet af Egmont Fonden.

Fakta:

Informationsmøde for forældre og børn, mandag den 18. juni kl. 18.00-20.00 i Fritidslubben Hampen, Hampelandvej 7, 3650 Ølstykke.

Vil du være frivillige: Kontakt på egedal.pigeklub@gmail.com.  

Vil du vide mere: Kontakt projektkoordinator Helle Hørup fra Dansk Flygtningehjælp på tlf. 2611 8099 eller mail: helle.hoerup@drc.ngo.

Pigeklubben mødes hver mandag fra kl. 16-18, første gang er den 2. juli.