Skip to content back to nav
 
 

Bliv arkæolog for en dag

Bliv arkæolog for en dag

Nu kan du blive arkæolog for en dag. Lørdag den 6. juli klokken 10 - 14 er der sommerferie aktiviteter for børn på Skenkelsø Mølle Museum.

Nyhed skrevet af Birgitte Østrøm|20-06-2019

Nu kan du blive arkæolog for en dag. Prøv selv at være arkæolog for en dag og find oldsager med metaldetektor. Du vil blive instrueret i brugen af metaldetektor. Når du er blevet det, vil der være lejlighed til at møde en ekspert i detektorfund fra Egedal Detektorforening, der vil give yderligere tips. 

Juli måneds mølledag indgår i Egedal Kommunes tilbud til børn og unge i sommerferien. Det er ikke nødvendigt med tilmelding, bare mød op med højt humør. Man kan købe billetter til aktiviteterne for små penge.

Mange forskellige aktiviteter

Prøv også selv og se, om du kan samle en krukke, som du har fundet i udgravningen. Slå også mønt, som det blev gjort i vikingetiden. Du kan fremstille din egen 'Egedaler' i guld eller sølv.

Der vil desværre ikke være mulighed for at besøg møllen på denne dag, da selve møllen og gårdspladsen er afspærret på grund af renovering af ladebygningen, hvor der er etableret byggeplads og opsat stilladser. Det bliver til gengæld meget flot, når det nye tag i egetræsspån bliver færdig til sensommeren. 

Nyd en kop frisklavet kaffe eller te med kage i møllehaven. Museets cafe byder også på spændende kaffe.

Arrangementet sker i samarbejde mellem museet, Møllelaug og Historisk Forening. Skenkelsø Mølle Museum - Maglehøjvej 42, Ølstykke.
Kan du selv samle en krukke, som du har fundet i udgravningen?Slå også mønt, som det blev gjort i vikingetiden. Du kan fremstille din egen 'Egedaler' i guld eller sølv.