Skip to content back to nav
 
 

Festlig åbning af nyt klubtilbud i Egedal

rød snor klippes

Flag, rød snor og høj sol var med til at gøre åbningen af Egedal Kommunes nye klubtilbud til en festlig dag

Nyhed skrevet af Christina Adler Jensen|07-09-2018

Der var god stemning og flot fremmøde foran den røde snor, der spærrede indgangen til "Klubben på Tofteparken". Torsdag den 6. september blev klubtilbuddet til voksne med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse indviet, da borgmester Karsten Søndergaard og Social- og Sundhedsudvalgsformand Vicky Holst Rasmussen klippede den røde snor over.
- Behovet for et socialt værested på brugernes egne præmisser, har været stort. I dag står vi med et tilbud, der både skaber de sociale rammer, men også giver brugerne mulighed for en stor ejerskabsfølelse, da tilbuddet er bygget op omkring medindflydelse af, hvilke aktiviteter der skal være i tilbuddet. Dette afhænger alene af brugernes behov og ønsker til emner og forslag, der interesserer dem. Brugerinddragelsen vil ske på fælles klubmøder eller brugerråd, sagde Vicky Holst Rasmussen ved indvielsen.

Et rart sted at være

Klubben skal være et socialt samlingssted. Her er ikke fokus på pædagogik og udviklingsplaner, men på samvær.
- Med åbning af "Klubben på Tofteparken", kan vi i Egedal Kommune tilbyde et socialt værested på brugernes præmisser, med fokus på aktivt fællesskab. "Klubben" skal være et fristed, hvor personalet ikke har fokus på pleje men at skabe sociale rammer for brugerne. Jeg byder "Klubben på Tofteparken" varmt velkommen og glæder mig til at følge dens udvikling sammen med brugerne i årene fremover", sagde borgmester Karsten Søndergaard.
Da snoren var klippet over skålede de cirka 50 fremmødte i sodavand i klubbens hyggelige lokaler og så var "klubben" i gang og de kommende medlemmer fejrede videre med frikadeller og hygge.
"Klubben på Tofteparken" er i anførselstegn, da det kun er et midlertidigt navn. En af de første opgaver for klubbens brugere bliver nemlig at finde på et bedre navn end det officielle: "Klubtilbud til unge og voksne over 18 år med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse".

Brug for mere viden?

Kontakt klub-leder, Johnny Pedersen: Johnny.Pedersen@egekom.dk, telefon: 72598354 eller formand for Social- og Sundhedsudvalget Vicky Holst Rasmussen på telefon: 2044 0404 eller mail vicky.holst.rasmussen@egekom.dk