Skip to content back to nav
 
 

Rift om at få lov til at bygge Smørums nye børnehus

Luftfoto fra Smørum Vest

Hele 13 totalentreprenører har budt ind på opgaven med at bygge den nye daginstitution, som skal stå klar i Smørum Vest i sommeren 2020.

Nyhed skrevet af Julie Bauer L<rsen|13-09-2018

Lige nu er fem udvalgte entreprenører i gang med at udforme deres tilbud på det kommende børnehus. Det skal have plads til 136 børn og ligge i den vestlige del af Smørum, hvor der også bliver bygget nye boliger i de kommende år.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at se de fem bud på, hvordan det nye børnehus kan se ud, og jeg håber på, at de fem entreprenører tænker nyt og kreativt i deres bud. Vi ønsker et fleksibelt hus i høj kvalitet, hvor der er plads til at være børn både ude og inde, siger formand for Egedal Kommunes Familieudvalg, Carina Buurskov.

Bedste kvalitet til prisen

Der bliver stillet høje krav til de entreprenører, som skal præsentere deres tilbud for et bedømmelsesudvalg i begyndelsen af november måned.

- Vi ser især på, om tilbuddene giver den kvalitet og de udfoldelsesmuligheder, vi gerne vil give børnene. Vi ønsker en institution med mange muligheder for at lave forskelligartede aktiviteter og bruge alle sanserne, fortæller Carina Buurskov.

Når bedømmelsesudvalget har valgt den bedste entreprenør, følger en forhandlingsfase, hvor tilbuddet bliver tilpasset, inden det bliver præsenteret for politiske udvalg og byråd i december måned.

Smørum Vest - en bydel i udvikling

Det nye børnehus skal stå klar i sommeren 2020 nær Kirkevangen i den vestlige del af Smørum. Befolkningsprognoserne for området viser et tydeligt behov for flere institutionspladser for både at dække de nye boligområder og det stigende børnetal i Smørum.

Den kommende Lokalplan 53 for området forventes at blive sendt i fire ugers høring i løbet af oktober og vil blive politisk behandlet i slutningen af i år.