Skip to content back to nav
 
 

Æblemarked på Møllen

æblepresser

Der er smagfulde og musikalske oplevelser i vente på Skenkelsø Mølle Museum på årets sidste mølledag lørdag den 6. oktober klokken 10.00 - 14.00 (bortset fra efterårsferieaktiviteterne 16. oktober og julestuen 1. december).

Nyhed skrevet af Birgitte Østrøm|28-09-2018

Museet har truffet aftale med Danmarks første dedikerede grødbar: GRØD, der har sat sig for at redefinere grødbegrebet. Grød behøver ikke længere være klistret og kedelig havregrød. Man vil få smagsprøver på lækre, delikate og alsidige grødoplevelser. Så kom og mød de københavnske iværksættere, der er på en mission for at vise verden, at grød kan smage himmelsk.

Der vil også blive budt på autentisk fremstillet 1800-tals bondemad - tilberedt på brændefyret komfur. Menuen er sammensat efter gammel opskrift, og vil - blandt andre spændende ting- byde på god og mættende efterårsmad. Der vil være lejlighed til at prøvesmage de kulinariske specialiteter og få forklaring på opskrifter og ingredienser.

For de mindste vil der være lækre frisklavede kandiserede æbler.

Men efterårstid er også æbletid - Bellingehus Frugtplantage, Slangerup Overdrev - vil medbringe smagsprøver på de gode og smagfulde danske æblesorter. Der vil være eksempler på mange spændende lokale sorter - og økologisk æbleavler Verner Andersen vil kunne bestemme medbragte æbler og give gode råd om æbledyrkning.

Program

Klokken 11.00 vil Østsjællands Harmonika Orkester optræde med harmonikamusik mens der i stuerne er gang i spinderiet og håndarbejdet.

På gårdspladsen vil museets frugtpresse være stillet op, og man kan få smagsprøver på friskpresset æblemost (det er forrygende i smagen) eller selv lave most af sine medbragte æbler - gerne nedfaldsfrugter (men ikke rådne). Husk at medbringe emballage til mosten.

Besøg også Egedals lokale museum med lokale samlinger og genstande. Nyd en kop god frisklavet kaffe og bagt æblekage. Der er gratis adgang.

Adresse: Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.

Arrangementet sker i samarbejde med Møllelaug og Ølstykke Historiske Forening.