Skip to content back to nav
 
 

Nu får Ballerup og Egedal elbusser

Buspassagerer

De cirka 850.000 årlige passagerer, som hvert år benytter buslinjerne 147 og 157, der kører i Ballerup og Egedal - samt buslinje 156, der kører i Ballerup - får snart en meget grønnere profil, når de hopper på bussen. I december 2019 indsættes der nemlig elbusser på tre af de buslinjer. Det er resultatet af et udbud Movia har gennemført for kommunerne.

Nyhed skrevet af Birgitte Skøtt Lenstrup / Movia|01-10-2018

Borgerne i de nordsjællandske kommuner kan snart se frem til renere luft. I december 2019 erstatter kommunerne udvalgte dieselbusser med busser, der kører på el. Dette sker på de tre buslinjer 147, 156 og 157, som fremover hverken udleder CO2, NOx eller partikler, når de kører på vejene. Elbus-serne støjer også væsentligt mindre både inde i busserne og udenfor bussen ved f.eks. busstoppe-stedet.

Syv andre buslinjer, 155, 158, 163, 165, 167, 168 og 217, der udover Ballerup og Egedal også kører gennem Herlev, Frederikssund, Roskilde, Gladsaxe og Furesø kommuner, vil desuden køre fossilfrit. Disse buslinjer udleder 95 pct. mindre NOx og mængden af partikler er 85 pct. mindre end ved de nuværende busser. 

Fossilfrie busser i Egedal og Ballerup

Det bliver første gang, at elbusser og busser, der kører fossilfrit kommer ud på vejene i bl.a. Ballerup og Egedal.

Beslutningen om at indsætte eldrevne busser og busser, der kører fossilfrit, er et godt og vigtigt skridt i retning af et bedre miljø, mener Egedal Kommunes borgmester Karsten Søndergaard.

- Egedal er en grøn kommune, der arbejder aktivt med den grønne omstilling, når det handler om bæredygtige byudvikling, lavenergi og klimatilpasning. De nye busser spiller godt ind i den strategi. Busserne er en lille, men vigtig del af de mange løsninger som vi kommer til at arbejde med i fremtiden for at skabe et bedre miljø, siger Karsten Søndergaard.

Ballerup Kommunes borgmester Jesper Würtzen er ligeledes glad for at være fyrtårn i den grønne omstilling af kommunes kollektive transport.

- Det er nødvendigt, at vi alle bidrager til at nedsætte CO2-udledningen for at reducere belastningen på vores klima, og jeg er glad for, at vi i Ballerup går forrest med at sætte en grønnere dagsorden til glæde for borgerne og vores fælles klima, siger han.

Læs hele pressemeddelelsen fra Movia her på siden.