Skip to content back to nav
 
 

Bruger du ortopædiske sko og fodindlæg?

fodindlæg

Så skal du være opmærksom på at søge om bevillingen i god tid. Egedal Kommune har nemlig ændret sin praksis på området med krav om digital ansøgning og en ny lægelig vurdering. Det forlænger sagsbehandlingstiden i en periode.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|09-10-2018

Borgerne i Egedal har i en del år kunnet komme mere eller mindre direkte ind fra gaden og få fornyet deres bevilling til nye ortopædiske sko og fodindlæg.

Nu har Egedal Kommune ændret praksis på området for at forbedre kvaliteten af sagsbehandlingen. Det betyder blandt andet, at borgerne skal ansøge digitalt, og at en ny bevilling kræver en ny lægelig vurdering.

- Det er nødvendigt for os at indhente lægens vurdering af, hvor svær lidelsen i foden aktuelt er, så vi kan træffe en god og kvalificeret afgørelse i hver enkelt sag. Dermed sikrer vi, at borgeren får præcis det hjælpemiddel, som han eller hun ifølge lovgivningen er berettiget til. Nogle borgere vil også kunne opleve at få et nej, fordi de ikke opfylder betingelserne for eksempelvis et fodindlæg, forklarer Rikke Terslev Bengtson, der er leder af Den Tværfaglige Myndighed.

Lidt længere sagsbehandling til en start

Kommunen får generelt 40-45 ansøgninger om måneden på nye ortopædiske sko og fodindlæg eller reparationer af de gamle. Den nye praksis betyder, at borgerne i en periode vil opleve, at sagsbehandlingstiden kan blive op til seks uger.

- Vores mål er at komme ned på den politisk godkendte sagsbehandlingstid på to uger, men i en periode vil det tage lidt længere tid, fordi vi skal revurdere alle sagerne på området. Derfor opfordrer vi borgerne til at huske at søge i god tid og benytte den digitale ansøgning på egedalkommune.dk, siger Rikke Terslev Bengtson.

Egedal Kommune forventer, at sagsbehandlingstiden vil være nede på to uger inden 2. kvartal 2019.
 

Læs også ...