Skip to content back to nav
 
 

Rotter ingen adgang

Rotte i kasser

Undgå at invitere rotterne med indenfor, når det nu bliver koldere udenfor. I dag starter Egedal Kommune en kampagne med korte animationsfilm og nemme råd til, hvordan du kan holde det lodne skadedyr fra døren.

Nyhed skrevet af Vibeke Toft|25-10-2018

Egedal Kommune har modtaget rekord mange rotteanmeldelser i de første 9 måneder af 2018, hvilket blandt andet skyldes en mild vinter i 2017. I det køligere efterårsvejr vil endnu flere rotter søge husly - hvis altså ikke du gør det uinteressant for dem at bo omkring dit hus og svært for dem at komme indenfor.

- Det betaler sig at være beredt og gøre det svært for rotterne at flytte ind, da to rotter hurtigt kan blive til rigtig mange i løbet af vinteren. Du kan selv nemt gøre en hel del for at undgå at få rotter, der faktisk ikke behøver mere end et lille hul på størrelse med en tokrone for at komme ind i dit hus, siger miljøsagsbehandler i Egedal Kommune Katrine Rønsch Granath

Det bedste forsvar mod rotter er forebyggelse. Derfor søsætter Egedal Kommune i dag en internetkampagne med korte og sjove animationsfilm, der giver nemme råd til, hvordan du selv kan sikre dig mod rotteangreb.

Kom rotterne i forkøbet

Selvom rotter er både snu og adrætte, kan du gøre meget for at hindre dem i at bo omkring eller inden for i din bolig. Kampagnens korte animationsfilm på kommunens Facebook- og hjemmeside viser, hvad du selv kan gøre for at holde de ubudne gæster fra døren. 

Filmene gør det klart, at det i første omgang handler om at gøre udendørsarealerne uinteressante og utilgængelige for rotterne. Når du fjerner lune gemmesteder, klatrebaner og mad og samtidig lukker huller i kloaksystem og rør, så fjerner du også din stående invitation til rotterne. Vælger du at indhegne kompost eller hønsehus, skal du bruge finmaskede metalnet. Rotter kan nemlig nemt komme igennem åbninger helt ned til 2 cm.

Gratis hjælp til ubudne rotter

I de seneste år har borgerne anmeldt markant flere rotter til Egedal Kommune, end de har gjort tidligere.

- Det er dejligt, at så mange borgere fortæller os, når de ser rotter. Vores rottebekæmper rykker da også hurtigt og gratis ud for at bekæmpe skadedyrene, når vi får en anmeldelse. Men det er nu engang mest effektivt at forebygge rotteangreb, siger Katrine Rønsch Granath.

Hvis du ser en rotte eller tegn på, at der kan være rotter omkring eller i din bolig, skal du anmelde digitalt her.