Skip to content back to nav
 
 

Nyt parkeringshus i Egedal By

Holscher Nordberg_P-HUS_EGEDAL perspektiv

NCC er valgt som totalentreprenør på et nyt parkeringshus i Egedal By. Parkeringshuset bliver et offentligt parkeringshus, som udbygges i takt med, at Egedal By udbygges.

Nyhed skrevet af Lotte Raabo Larsen|02-05-2019

NCC har vundet udbuddet om det nye parkeringshus i Egedal By Stationsområdet. Parkeringshuset vil i første etape rumme cirka 280 parkeringspladser fordelt på fire etager. Parkeringshuset bygges i den nordvestlige del af Egedal By Stationsområdet og første etape forventes at stå klar til brug i 2020.

Parkeringshuset bidrager til, at der vil være tilstrækkeligt med parkeringspladser i Egedal By og i området ved Egedal Station.

- Vi er i fuld gang med at bygge Egedal By, og ønsker at sikre os, at der er parkeringspladser til de mange nye beboere og brugere af bydelen. Med NCC's projekt får vi et funktionelt og robust parkeringshus, der kan udbygges opad, når behovet opstår, siger Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune og medlem af bedømmelsesudvalget.

Parkeringshuset bygges efter lokalplanen for Egedal By Stationsområdet, der foreskriver, at der skal være parkeringspladser i parkeringshuse, og ikke i terræn. De midlertidige p-pladser, der lige nu er placeret i terræn i den sydlige del af stationsområdet, bliver nedlagt i 2021.

Et hus bygget i flere etaper

Egedal Kommune står for byggeriet af første etape, som kommer til at indeholde i alt cirka 280 offentligt tilgængelige parkeringspladser. Det vil sige, at pladserne i parkeringshuset kan benyttes af alle.

Parkeringspladserne vil imødekomme et stigende parkeringsbehov hos Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Plejecenter Egeparken - og de private boliger, der skal bygges i Egedal By.

Fuldt udbygget vil parkeringshuset kunne rumme ca. 600 parkeringspladser, fordelt på syv etager.

Overdækket, åbent og grønt udtryk

Det nye parkeringshus opføres i en konstruktion af betondæk og bærende stålsøjler med en facade beklædt med delvist transparente aluminiumsplader i farven corten (rødbrun). Som en del af udbuddet har det været vigtigt at få en grøn facade.

Udvendigt får parkeringshuset et levende facadeudtryk med forskydninger i facaden og variationer i facadebeklædningen og med klatre- og slyngplanter, der bryder den lange bygning og giver bygningen et grønt udtryk.

- Det virker rigtig godt med de meget transparente facader, der, sammen med de smalle søjler, medvirker til et åbent og trygt sted at færdes, hvor det er let at komme rundt, siger Ib Sørensen, 1. viceborgmester, formand for planudvalget og medlem af bedømmelsesudvalget

Inde i huset er de bærende stålsøjler trukket tilbage i forhold til kørebanerne, hvilket giver gode pladsforhold og stor overskuelighed i parkeringshuset. Indvendigt har der været fokus på at opnå et rummeligt parkeringshus med åbenhed og godt overblik.

Bedømmelsesudvalg

Et enigt bedømmelsesudvalg har valgt projekt og entreprenør. Bedømmelsesudvalgets sammensætning består af personer fra styregruppen, udvalgte politikere, projektansvarlige og interne fagdommere inden for arkitektur og tekniske fag.

Totalentreprenørens team

Entreprenør: NCC
Arkitekt: Holscher Nordberg Architecture and Planning
Landskabsarkitekt: Lassen Landskab a/s
Anlægsgartner: Malmos a/s.

"Visualisering: Holscher Nordberg Architecture and Planning".