Skip to content back to nav
 
 

Egedal har Danmarksrekord i lave liggetider

Egedal By byggeri

Tal fra Finans Danmark viser, at det i gennemsnit kun tager 84 dage at sælge sit hus i Egedal. Og dermed er vi den kommune i Danmark, hvor husene bliver solgt på kortest tid.

Nyhed skrevet af Marianne Roed Jakobsen|30-07-2019

Boligmarkedsstatistikken fra Finans Danmark viser, at Egedal i første kvartal 2019 overtog førertrøjen som den kommune, hvor der er mest rift om parcelhuse og villaer. Med en gennemsnitlig liggetid på kun 84 dage, har Egedal blandt andet overhalet Glostrup, Albertslund og Tårnby, som lå i top i 2018.

På landsplan tog det i første kvartal hele 180 dage at få solgt sin bolig, mens gennemsnittet i Københavns omegnskommuner var 114 dage.

"Vi ligger ikke kun i top 10, som vi tidligere har gjort, men på en flot førsteplads, og det er jeg som borgmester i Egedal selvfølgelig meget stolt over", siger Karsten Søndergaard. Karsten bor selv i Smørum, og har siddet i byrådet helt tilbage fra 2001 i den daværende Ledøje-Smørum Kommune. Borgmesterposten overtog han i 2017.

"Jeg har kunnet følge kommunens udvikling både som borger og som lokalpolitiker gennem de seneste mange år, og der er sket en rivende udvikling, ikke mindst med den byudvikling og de mange nye boliger, som skyder op", fortæller Karsten. Hvor mange ofte nævner nærheden til hovedstaden og de rimelige huspriser som et argument for at flytte til kommunen, lægger Karsten Søndergaard også vægt på andre ting.

"Vi har en fantastisk smuk natur - og så har vi hele 17 levende og aktive lokalsamfund, hvor man som nytilflytter bliver budt velkommen af et aktivt naboskab og et rigt foreningsliv. Lige præcis derfor kan jeg kun anbefale at flytte til vores smukke kommune", slutter Karsten Søndergaard.