Skip to content back to nav
 
 

Lighting Metropolis

Belysning på sti - vej

Egedal Kommune blev maj 2016 del af projektet Lighting Metropolis, der er et fælles initiativ for Region Hovedstaden og Skåne. Projektet skal skabe et 'Living lab for urban og intelligent belysning'.

Samarbejdet skal ske ved en lang række projekter, som de næste to år vil blive synlige i de danske og svenske kommuner. Målet er, at virksomheder og investeringer slår sig ned i Øresundsregionen fordi aktiviteter og forskning netop her har international verdensklasse.  

Støtte fra EU

Lighting Metropolis har et samlet budget på 7,3. mio. euro og får tilskud fra EU's Interreg program. Overordnet projektledelse af Lighting Metropolis varetages af organisationen Gate 21, hvor Egedal Kommune er partner. Projektperioden er oktober 2015 - oktober 2018.

Samarbejde 

Under Lighting Metropolis samarbejder de deltagende kommuner med universiteter og en række virksomheder, der har tilsluttet sig projektet. Der er fokus på innovation og udvikling af nye løsninger. Projektets deltagere har mulighed for indbyrdes at indgå samarbejdsaftaler, der skal bidrage til at realisere en række demonstrationsprojekter i kommunerne. 

Du kan læse mere om Lighting Metropolis her.

Omtale på Gate 21's hjemmeside.