Skip to content back to nav
 
 

Projekter i Lighting Metropolis

Egedal Kommune samarbejde med partnere i Lighting Metropolis om udvikling af tre demonstrationsprojekter

Delprojekter i Egedal 

Som en del af projektet Lighting Metropolis planlægger Egedal Kommune at etablere 3 demonstrationsprojekter i løbet af 2017-18. Projekterne udvikles sammen med de øvrige partnere i Lighting Metropolis. Beskrivelserne er foreløbige, da der løbende kan ske ændringer af de enkelte projekter.

Smart lys på skolesti
Stien mellem Veksø og Stenløse, langs S-banen, er en del af den såkaldte supercykelsti fra Frederikssund til København. Stien er samtidig et godt alternativ for skolebørn, der ellers må bruge Frederikssundsvej. For at gøre stien mere sikker bliver der i efteråret 2017 opsat belysning på stien. I løbet af foråret 2018 vil der blive opsat store skulpturer af dyr, der kan lyser op når der kommer en cyklist med cykelhjelm på. Ideerne til projektet udspringer fra en workshop på Lærkeskolen, hvor mere end 70 elever deltog.

Lysinstallation på Rådhustorvet
I dag er der udsyn til markerne fra torvet, men når den nye Egedal By vokser frem, bliver torvet det uformelle samlingssted for byen. Den nye lysinstallation skal være med til at udvikle torvet til et sted, hvor man kan dyrke forskellige aktiviteter, slappe af og mødes.
Forslaget er stadig på ide-stadiet, men tanken er, at en cirkel af lys skal indramme og invitere til liv på pladsen. Lyset reagerer på den måde borgerne bruger pladsen og lyssætter den efter det aktuelle behov. Installationen er tegnes af Milo Lavén, som er en anerkendt arkitekt og lyskunster, med base i Stockholm.

Solceller som infoskærm
Den nye by får allerede nu en smart interaktiv infoskærm, der bliver sat op ved Egedal st. Infoskærmen kan ses fra Dronning Dagmars vej, når man kører ind mod Føtex og den nye Egedal By, og skal som en start promovere den nye bydel, men skærmen kan meget mere end det. Ved hjælp af den nyeste teknologi udviklet af firmaet Racell, kombineres en solcelleskærm med en infoskærm, så skærmen er selvforsyndende med energi. Samtidig er skærmen interaktiv og kan reagere på lys, lyd og bevægelse i området. Skærmen er meget fleksibel og kan derfor både bruges til markedsføring, trafikinformation, kulturkalender, lyskunst, lysinstallationer og lysshows til f.eks. byfester. Derudover kan den bruges til undervisning i kodning og programmering af smart lys og interaktive projekter i skole - og ungdomsskole.