Synligt husnummer er den bedste vejviser

Husnummer

Et synligt husnummer er praktisk i det daglige - og uundværligt, hvis ulykken er ude, og ambulance, politi eller brandvæsen skal finde hurtigt frem.

I Danmark er kommunen den myndighed, der fastsætter vejnavne og husnumre.

På hjemmesiden danmarksadresser.dk kan du se alle de adresser, kommunen har registreret.

Ejeren skal selv sætte tydeligt husnummer op

Ifølge BBR-loven har ejeren af en ejendom ansvaret for at opsætte tydelige husnummerskilte, som passer med de adresser kommunen har fastsat.

Gode råd

Du kan finde tommelfingerreglerne for tydelig skiltning af dit husnummer i brochuren "Synlige adresser - Danmarks vigtigste vejviser".

I brochuren kan du også se, hvordan en korrekt adresse skal skrives i f.eks. breve.

Fejl i GPS

Hvis du oplever at en adresse ikke er med på din GPS fra TpmTom, Garmin eller andre så er de sansynligvis fordi udbyderne ikke får opdateret deres kort tit nok.

Se mere her.