Skip to content back to nav
 
 

Separation og skilsmisse

Billede af hjerte tegnet i sand

Hvis du ikke ønsker at fortsætte samlivet med din ægtefælle eller registrerede partner, har du ret til separation.

For at sætte en skilsmissesag i gang skal du søge om separation eller skilsmisse hos statsforvaltningen.

Er I enige om skilsmissen - f.eks om ret til lejebolig osv. - kan statsforvaltningen bevilge skilsmissen. Er I ikke enige om vilkårene efter en skilsmisse, skal de fastsættes af en domstol.

I nogle situationer kan I blive skilt uden at have været separeret. Det gælder for eksempel i tilfælde af utroskab, eller hvis I har levet adskilt de sidste to år på grund af uoverensstemmelser.

Hvis du ønsker separation eller skilsmisse, skal du sende en ansøgning til statsforvaltningen. 

For borgere i Egedal Kommune skal du henvende dig til:

Statsforvaltningen

Statsforvaltningen Afdeling København

Ellebjergvej 52
2450 København SV
Tlf.: 7256 7000

Ny bolig i forbindelse med skilsmisse

Når man går fra hinanden, skal l finde ud af om en af jer skal blive boende, eller om I begge skal ud og finde et andet sted at bo. I skal være opmærksomme på at Egedal Kommune ikke kan skaffe jer en ny bolig, det skal I selv sørge for. I kan få gode råd til hvordan I bedst muligt breder jeres boligsøgning ud, samt en liste over diverse boligselskaber

Når du finder en bolig har du mulighed for at søge enten beboerindskudslån eller hjælp til depositum med hjælp af en enkeltydelse i Kommunens ydelsesteam.

Boligstøtte til lejebolig i forbindelse med at du bliver enlig/enlig forsørger

Som enlig voksen i en lejebolig kan du maksimalt få 15% af den rene husleje. Som enlig voksen med børn på adressen er muligheden for boligstøtte mere fordelagtig. Du kan altid lave en beregning på Borger.dk.