Skip to content back to nav
 
 

Forældrekursus, 3-6 år

Forældrekursus

Kursus for forældre til børn i alderen tre til seks år. Styrk relationerne til dine børn. Målet er at forebygge konflikter og skabe bedre stemning i familien.

Hvad skal jeg gøre, hvis mit barn ikke retter sig efter mine beskeder?
Hvordan sætter jeg grænser?
Hvordan anerkender jeg mit barn, så det udvikler selvværd?

Kender du til disse problemstillinger og er du forælder til et barn i alderen 3 til 6 år, så kan du  i Egedal få kompetencer til at løse dem, hvis du tilmelder dig kurset.

Nyt kursus starter den 22. august 2018.

Egedal Kommune udbyder kurset til familier, der oplever konflikter med deres børn og som føler, at de er 'kørt fast' i forhold til opdragelsen.

Kurset henvender sig til alle forældre, der har behov for nye løsninger og værktøjer til at forebygge konflikter.  "Vi tager udgangspunkt i forældre-træningsprogrammet 'De utrolige år', der først og fremmest arbejder med at styrke samspillet mellem børnene og deres forældre. Det er nemlig ofte gennem de gode relationer som leg og ros, at forældrene kan vise deres børn, hvilken adfærd de ønsker at se mere af", forklarer Egedal Kommunes familiekonsulent Johnny Wittendorff Pedersen.

Mindre stress i familien

De seneste års forskning viser, at 'De Utrolige Års' forældrekursus generelt giver bedre forældrekompetencer, mindre stress i familien og gør børnene mere harmoniske.

På kurset mødes seks til syv forældrepar et par timer hver uge over en periode på 20 uger. Det er muligt at tilmelde sig kurset løbende.

Kurset bliver afholdt af to gruppeledere, der er uddannet familiekonsulenter eller pædagogiske vejledere, og som har mange års erfaring med børn og familier gennem deres daglige arbejde.

Vil du vide mere? 

Hvis du vil vide mere om forældrekurset, er du velkommen til at kontakte Ditte Danielsen: Ditte.Danielsen@egekom.dk, telefon 7259 8371.