Vil du arbejde som ung til ung mentor og gøre en forskel?

To teenagere der sidder sammen

Lige nu søger Egedal Kommune - unge mellem 18 og 25 år til spændende frivilligt arbejde - max 10 timer om måneden.

Du får en masse erfaring med arbejdet indenfor det socialpædagogiske område!

De unge mennesker, som du bliver mentor for, er mellem 15-25 år. De unge kan enten være i gang med folkeskolen, med en ungdoms- eller videregående uddannelse, eller på vej til erhvervslivet. De er ofte i en sårbar periode, hvor de har brug for sparring på hvem de er og hvad de vil.

Vi matcher mentor og mentee ud fra flere kriterier, men vigtigst er alder og dine kompetencer i relation til mentees behov.

Hvad er et mentorforløb?

Du kan gøre en forskel som mentor.

Samtidig med, at de unge kan have flere ting at slås med, skal de gerne tage nogle vigtige skridt, som bl.a. stiler mod arbejde og uddannelse. Det er forskelligt fra ung til ung, hvilke opgaver du har som mentor. Det kan for eksempel være:

• Vise interesse for den unge
  • Støtte i de daglige opgaver
  • Fortællinger og vejledning fra egne erfaringer
  • Være den sparring den unge kan kontakte for råd og vejledning
  • Være den der fortæller når det går godt eller skidt
  • Hjælpe den unge i de sociale relationer
  • Have forventninger til den unge
  • Tale med den unge om det der spænder

Et mentorforløb aftales typisk for en periode på 6-9 måneder. Omfanget af kontakten med den unge kan variere fra telefon og SMS-kontakt, nogle gange pr. uge, til jævnlige møder med den unge. Det skal understreges, at du ikke forventes at stå til rådighed døgnet rundt. Du er kun mentor i den tid og det omfang du selv er med til at definere.

Vi tilbyder

Inden du bliver frivillig mentor, skal du gennemgå et "uddannelsesforløb" over 5 moduler (aftner) á 3 timer. Efter endt forløb modtager du et kursusbevis på, at du har gennemført uddannelsen som unge mentor. Når introforløbet er gennemført vil du efterfølgende blive matchet med en ung. Under forløbet vil du blive undervist i det anerkendende perspektiv i rollen som mentor, konflikthåndtering, samtaleteknik og meget mere.

Forventninger til dig

Du får erfaringer med mennesker, lærer om personlig kommunikation samt tankegangen bag dét at arbejde med en sårbar målgruppe. Vi forventer, at du melder dig, fordi du har lyst til at bruge dine personlige ressourcer og erfaring på at støtte en ung. Du skal kunne trække på egne erfaringer fra dit ungdomsliv og du ved hvilke udfordringer og barrierer man som ung kan stå overfor. Du har et positivt syn på livet og er inspireret til at videregive dette perspektiv til en anden ung. Derudover forventer vi, at du forpligter dig for et år af gangen, da du skal arbejde i et felt der bygger på relationel kontakt og menneskelig udvikling.

Interesseret?

Så henvend dig til faglig leder; Louise Tolver Schmidt på telefon 7259 8364 eller send en mail til Louise.Schmidt@egekom.dk