Skip to content back to nav
 

Seværdigheder

Kong Svends Høj 2

Oplev Egedal Kommunes spændende natur.

Egedal Kommune har et meget smukt og afvekslende kultur og naturlandskab med mange unikke muligheder for oplevelser med hele familien.

Natur

Egedal Kommune har en smuk og meget afvekslende natur. Landskabet er formet af istiden, med bakker og dale, skabt af smeltevandet. Mod nord er der skov. Her giver Naturparken mellem Farum og Slangerup gode muligheder for oplevelser.
Fra tidlig tid har der boet mennesker i området. Der var en livlig trafik, og senere har Frederikssundbanen sat sit præg på udviklingen. Men selv om hovedstaden er kommet tættere på, spiller landbruget og naturen stadig en stor rolle.

Oldtidsminder

Kommunen har mange historiske mindesmærker i form af gravhøje. De ligger som synlige, puklede beviser på oldtidens liv. De mest kendte er Kong Svends Høj, Hove Langdysse, Rokkestenen i Ganløse Eged og Stuehøj i Ølstykke. Men der er mange flere.
Myrestenen er Nordsjællands største sten, og den er fyldt med skåltegn, helleristninger fra bronzealderen. Der er også gjort værdifulde fund på egnen, f.eks. Veksøhjelmene, som er endt på Nationalmuseet. 

Bygninger

Spændende landsbykirker fra middelalderen ligger stadig midt i bysamfund med gamle, bevarede bygninger. Det såkaldte Enkesæde i Stenløse er fredet, men også Smørumovre og den gamle bydel i Ganløse er værd at besøge.

Skulptur

Rundt omkring står der moderne skulpturer, som tegn på et aktivt kulturliv.

Læs mere i kommunens lokale leksikon.