Skip to content back to nav
 
 

Legitimationskort

3 unge mennesker.jpg

Hvis du ikke har et pas eller et kørekort, og har brug for at kunne legitimere dig, kan du få udstedt et legitimationskort.

Fra den 1. november 2017 er det muligt at ansøge om at få et legitimationskort, hvis du er 15 år eller derover. Det kræver, at du har en folkeregisteradresse i Danmark.

Legitimationskortet er relevant for dig, hvis du ikke har kørekort eller pas.

Hvor kan jeg få legitimationskort

Du skal møde op i borgerservice i den kommune, du har adresse og bor i for at købe dit legitimationskort. Vær opmærksom på, at der kan forventes en vis leveringstid.

Det koster 50,- kr.

Hvor kan jeg bruge legitimationskortet

Du kan bruge legitimationskortet, når du skal bevise, hvem du er, eller hvor gammel du er. Legitimationskortet kan du bruge i en række hverdagssituationer som legitimation, ligesom pas og kørekort også i dag anvendes som legitimation i andre situationer end ved rejse og kørsel.

Fordelen ved legitimationskortet er, at det både indeholder dit personnummer og et billede. Det nye kort kan du derfor bruge til flere formål end det tidligere ungekort.

Legitimationskortet giver ikke ret til at opholde sig i Danmark eller til at arbejde i Danmark. Du kan heller ikke bruge legitimationskortet, når du skal til lægen. Så skal du i stedet medbringe dit sundhedskort.

Du kan læse mere om reglerne og hvordan du ansøger her.

Kortet indeholder:

1. Indehaverens efternavn.

2. Indehaverens fornavn(e).

3. Indehaverens personnummer.

4. Indehaverens nationalitet.

5. Udstedende kommunes navn og evt. logo.

6. Legitimationskortets gyldighedsperiode. Den anførte dato er udløbstidspunktet for legitimationskortet.

7. Indehaverens underskrift.

8. Taktilt kendemærke, jf. bilag 2. Af tekniske årsager kan kendemærket også udformes som en dyb afrunding af nederste højre hjørne, ligesom der tilføjes et buet hak over den dybe afrunding, der giver borg-ere med synshandicap mulighed for at bestemme, hvilken side der er forside.

9. Legitimationskortets serienummer.

Du kan læse mere om legitimationskortet her