Skip to content back to nav
 
 

Digital post for borgere

Digital Post

Med digital post på borger.dk og e-Boks kan du sende og modtage post sikkert fra det offentlige.

Hvis du skriver personlige informationer til Egedal Kommune, skal du gøre det sikkert med digital post. Hav dit NemID klar, inden du begynder.

Digital post fra det offentlige

Siden den 1. november 2014 har det offentlige sendt digital post til alle borgere, der er fyldt 15 år, har fast bopæl i Danmark samt et dansk CPR-nummer.

Digital post fra det offentlige er f.eks. indkaldelse til sygehus, meddelelse om pension, SU-meddelelser, indkaldelse til bilsyn, meddelelse om plads i daginstitution og breve fra SKAT.

Du får automatisk digital post fra det offentlige, hvis du ikke er blevet fritaget for at modtage digital post.

Hvis du ikke kan modtage digital post, kan du blive fritaget. Kontakt os og hør om dine muligheder.

Borger.dk og e-Boks

Det er den samme post fra det offentlige, som kan ses i Digital Post på borger.dk og e-boks.dk, så du behøver kun at læse din post ét sted.

Tjek også din papirpost

Det er ikke al posten fra det offentlige, der kan sendes digitalt. Du skal derfor stadig tjekke din papirpost.

Hvor læser jeg min post?

Du kan læse din digitale post ved at logge ind med NemID på borger.dk eller e-Boks.dk - alt efter hvad du foretrækker.

Få besked, når der er Digital Post

Opgiv din e-mailadresse eller dit mobilnummer i Digital Post på borger.dk eller e-Boks.dk og få besked, når der er nye digitale breve fra det offentlige til dig.

Hjælp og support

Du kan få hjælp til Digital Post på Borgertorvet på Egedal Rådhus, Smørum bibliotek, Ølstykke bibliotek samt i de tre it-cafeer.

Læseadgang for andre til Digital Post

Du kan vælge at give andre adgang til at læse din digitale post. Det kan du selv give i din digitale post. På borger.dk finder du en trin-for-trin-vejledning i at give andre adgang.

Har du brug for hjælp, kan du få Borgerservice og bibliotekerne i Egedal til at hjælpe dig med at give læseadgang, og du kan også give en fuldmagt til pårørende, så de på dine vegne kan anmode om læseadgang. Find ud af mere om læseadgang, bl.a. om hvilke rettigheder du kan få til en anden persons digitale post.

Fritagelse for Digital Post

Du kan søge om fritagelse ved at møde op i Borgerservice og på bibliotekerne i Smørum, Stenløse og Ølstykke i den betjente åbningstid. Du kan også give en anden person fuldmagt til at anmode om fritagelse på dine vegne. Se kriterierne for fritagelse.