Skip to content back to nav
 
 

Et Demensvenligt Egedal

Gammel og medarbejder

"Et Demensvenligt Egedal" er et initiativ, som skal fremme et mere demensvenligt lokalsamfund.

Et Demensvenligt Egedal er et projekt, der løber fra december 2017 til december 2019. Formålet med projektet er, at gøre Egedal Kommune til en mere demensvenlig kommune.

Det skal blandt andet ske, ved at give kommunens borgere samt ansatte i små og mellemstore virksomheder, en større viden om og forståelse for demenssygdomme, så de kan bidrage til at skabe tryghed i mødet med borgere med demens. Desuden vil vi udbygge aktivitetstilbuddene til mennesker med demens og deres pårørende.

Oplæg

Vi kommer meget gerne ud, og holder oplæg om demens for blandt andet virksomheder, institutioner, klubber og foreninger. 

Frivillige

Vi søger løbende frivillige demensvenner, der har lyst til at være godt selskab for en demensramt. Alle frivillige kommer på et kursus, hvor de bliver klædt på til at være venner med og tackle udfordringer i hverdagen med en demensramt.

Tabuer og misforståelser

Demens er forbundet med mange fordomme, tabuer og misforståelser. Derfor er der behov for initiativer, der kan fremme et mere demensvenligt samfund.

- Vi vil sætte en række konstruktive projekter i gang, der kan lette dagligdagen for mennesker med demens og deres pårørende, siger projektmedarbejder Mette Nørregaard.

Kontakt

Mette.norregaard@egekom.dk