Skip to content back to nav
 
 

Seksuel Sundhed

Udstrækning

Seksuel sundhed er vigtig for din trivsel og din livskvalitet. Sundhedsstyrelsen har udgivet en forebyggelsespakke om seksuel sundhed, som du her kan læse mere om.

Sundhedsstyrelsen har udgivet en række forebyggelsespakker med faglige anbefalinger. De har til hensigt at understøtte kommunernes arbejde med sundhed og forebyggelse. Forebyggelsespakkerne har fokus på forskellige områder - et af dem er seksuel sundhed.

Seksuel sundhed og trivsel hænger uløseligt sammen. Det er ikke et niche-område, men derimod et selvstændigt område i arbejdet med folkesundhed.

Seksuel sundhed omfatter forebyggelse af kønssygdomme og uønsket graviditet, men ligeledes en forståelse af, at seksualitet er grundlæggende for, hvordan vi mennesker søger varme, kærlighed og intimitet med andre mennesker.

95 procent af de 16-95 årige danskere har i en stor befolkningsundersøgelse svaret, at seksuel sundhed er vigtigt for livskvaliteten. Et godt sexliv er altså ikke bare krydderi på tilværelsen - det spiller også en rolle for sundheden.

Børn og unge vokser i dag op i et samfund, hvor krop og seksualitet fylder meget i det offentlige rum, og hvor internettet giver nye muligheder og nye udfordringer. God seksualundervisning er en vigtig kilde til at give børn og unge de sociale og personlige kompetencer, der ruster dem til at navigere i det samfund, de lever i. Det er noget vi går særligt op i i Egedal Kommune. Se mere på Sundhedstjenestens hjemmeside.

Læs mere om Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker her.

Se hele Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke om seksuel sundhed her.

Seksuel sundhed i Egedal Kommune

Den seneste sundhedsprofil for Region Hovedstaden (2013) viser, at 19 % af de unge i Egedal Kommune har haft ubeskyttet sex på trods af uønsket graviditet. Den viser endvidere at 4,3 % af de unge i Egedal Kommune har fået konstateret en sexsygdom inden for det seneste år.

Fokus på seksuel sundhed i Egedal Kommune

I Uge 6 blev der sat fokus på seksuel sundhed i Egedal. Der blev udleveret pjecer til forældrene, og holdt forskellige arrangementer. Der var for eksempel mulighed for at komme til teaterstykket "Krop amok", der handler om hvad der sker med krop, følelser og tanker i teenageårene. Egedal inviterede også til stand-up foredraget "Mads og Nannas sexshow" der blandt andet handlede om sex og prævention.