Skip to content back to nav
 
 

Pårørende

pårørende

Er du pårørende til en der drikker for meget, eller som tager stoffer? Hos Rusmiddelteamet kan du få et anonymt samtaleforløb med råd og vejledning.

Har du en mor eller far, en ægtefælle eller et barn, som du synes drikker for meget, eller som tager stoffer, kan du komme hos os og få råd og vejledning.

  • Min. 1/3 af danskerne har et familliemedlem med et rusmiddelproblem - enten i kernefamilien eller blandt andre familiemedlemmer.
  • Et overforbrug af rusmidler - uden at der nødvendigvis er tale om egentlig afhængighed - belaster også den nære familie og pårørende. Det kan være partner, børn, forældre , familie, venner eller kolleger. 
  • Erfaringer viser, at familiemedlemmer ofte oplever følelser som skam, skyld, vrede og frustration. For hvad skal man gøre, hvis den, der har problemet, ikke selv vil erkende det? Erfaringer viser desuden, at det ofte er tabubelagt at tale om problemerne med andre. Hvert enkelt familiemedlem går med 'hemmeligheden' alene. Det hjælper hverken den afhængige eller de pårørende. 
  • Et rusmiddelproblem i en børnefamilie belaster alle familiens medlemmer. For børnene kan problemerne vise sig både under opvæksten og senere i ungdoms- og voksenlivet.

Vi tilbyder et samtaleforløb af 10 gange. Du har også mulighed for par- og familiesamtaler.

Forløbet vil bl.a. fokusere på, hvordan du, som pårørende, kan passe på dig selv. Hvordan du kan forstå og takle de følelser og problemer et overforbrug i familien fører med sig, og hvad du skal være opmærksom på i forhold til at mærke og sætte dine egne grænser.

Vi har desuden løbende workshops, temaforedrag og gruppeforløb efter behov.