Skip to content back to nav
 
 

Sund Egedal

Sund Egedal Logo

'Sund Egedal' er vores ambition om at styrke sundheden i Egedal. Derfor arbejder vi målrettet på at gøre det lettere at leve sundt.

Danskerne vil gerne leve sundere og vi tror på, at forebyggelse betaler sig. Det viser en stor undersøgelse fra 2011, hvor over 2.000 danskere blev spurgt om deres holdninger til sundhed og forebyggelse. Danskerne vil gerne både motionere mere, spise sundere og holde op med at ryge. Den udfordring tager Egedal Kommune op.

Sundhed og forebyggelse er den bedste måde at undgå sygdom, men det handler også om livskvalitet og livsglæde. "Vi vil ikke opfordre til at spise klidkiks og gulerødder hele dagen. Sundhed skal ikke kun være pligt, det skal også være velvære, smage godt og være sjovt" siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Vicky Holst Rasmussen.

#Hvad gør du?

Sundhed er et fælles ansvar, hvor alle har en rolle at spille. Egedal Kommune kan skabe de gode rammer - men det er op til den enkelte at bruge dem. #Hvad gør du? 

Hele 60 procent af danskerne mener, at det offentlige skal tage et større ansvar for at skabe sunde rammer, mens 83 procent mener at den enkelte selv skal tage ansvaret for egen sundhed. 

- Det er både kommunens ansvar og den enkelte borgers ansvar at skabe de sunde valg, men hvor går grænsen? Hvor langt kan vi gå som kommune? Må vi forbyde slik i skolen og sodavand i idrætshallerne? Det er nogle af de spørgsmål vi skal tale om og svare på i de næste 4 år, siger Vicky Holst Rasmussen.

Danskerne vil gerne

  • 67 procent af danskerne vil gerne være mere fysisk aktive.
  • 59 procent af danskerne vil gerne spise sundere.
  • 50 procent af rygerne ønsker at holde op med at ryge.
  • 67 procent af danskerne synes det er svært at leve sundt, hvis familie og omgangskreds lever usundt.
  • 60 procent af danskerne mener, at det offentlige skal tage et større ansvar for at sikre sunde rammer, der gør de sunde valg nemmere og billigere.
  • 84 procent af danskerne mener, at det fortrinsvis er den enkeltes ansvar at leve et sundt liv.