Skip to content back to nav
 
 

Jobcenter hjælper sygemeldte med at beholde jobbet

Stenløse rådhus 8.jpg

Lang tids sygdom tærer på medarbejderens selvtillid, forholdet til kollegerne og virksomhedernes økonomi. Jobcenter Egedal står klar med en hjælpepakke til både virksomheder og medarbejdere

Nyhed skrevet af Kirsten Sterling|10-10-2011

Hvornår kan jeg holde til at komme tilbage på arbejde? Det spørgsmål stiller man tit, når man har været syg i en længere periode. Alt for ofte venter sygemeldte med at komme tilbage på jobbet, indtil de kan arbejde igennem en hel dag. Det kan blive unødvendigt dyrt både menneskeligt og økonomisk og ifølge konsulent Johnny Fleckner fra Jobcenter Egedal, er der mange virksomheder, der ikke kender til Jobcenterets hjælpepakke.

Win-Win situation

Et af tilbuddene er en såkaldt delvis raskmelding, hvor den sygemeldte vender forsigtigt tilbage på jobbet på nedsat tid for derefter at trappe op i takt med, at man bliver helt rask.

- Det er en fordel, især for små virksomheder, at få medarbejderen tilbage på nedsat tid, hvis medarbejderen er specialiseret eller hvis virksomheden er økonomisk afhængig af det medarbejderen producerer, fortæller Johnny Fleckner.

- Samtidig har det ofte stor værdi for den enkelte, at holde sig i gang med arbejdet og være fysisk aktiv, også selvom man stadig er træt eller har smerter, siger Johnny Fleckner, der netop har sat gang i en kampagne, der skal få Egedal Kommunes virksomheder til at opdage Jobcenterets rådgivningstilbud.

Det er Jobcenterets erfaring, at flere sygemeldte borgere kommer hurtigere tilbage til jobbet med Jobcenterets hjælp og det er godt for både medarbejdere, virksomheder og for samfundet som helhed.

- Det bliver nemmere rent menneskeligt at komme tilbage på jobbet og man mindsker risikoen for at blive sagt op. Virksomheden kommer videre med sine opgaver og kommunen sparer nogle sygedagpenge, der så kan bruges til andre vigtige ting, afslutter Johnny Fleckner.

Vil du vide mere?

Kontakt fastholdelseskonsulent Johnny Fleckner, Johnny.Fleckner@egekom.dk, telefon 7259 7173.