Skip to content back to nav
 
 

Ny og mere brugervenlig hjemmeside

Ny hjemmeside bag forhæng

Den 2. februar lancerer Egedal Kommune et nyt egedalkommune.dk, der bliver borgernes primære indgang til kommunen. Det nye ansigt udadtil afspejler, at administrationen bagved er blevet ændret med større fokus på borgernes behov for sammenhængende service.
Samme dag flytter nærpolitiet ind i Center for Borgerservice.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|26-01-2012

Navnet er stadig egedalkommune.dk.
Men fra på torsdag den 2. februar klokken 10.00 vil både design og indhold være væsentligt forandret.

Det nye egedalkommune.dk er udstyret med fire emneopdelte forsider, der hver især tager direkte udgangspunkt i forskellige målgruppers behov og logik, når det drejer sig om information og mulighed for selvbetjening på nettet.

- Vi har i hele processen med at designe og opbygge det nye website, været optaget af en ambition om at egedalkommune.dk skal være borgernes primære indgang til kommunen. Det skal være nemt, enkelt og overskueligt at søge informationer og betjene sig selv på nettet, siger projektleder Christine Lindeløv-Rasmussen.

Det har været muligt at holde omkostninger til relanceringen af hjemmesiden nede på et overskueligt budget, fordi hjemmesiden udelukkende er baseret på gratis softwarelicenser. Således er Egedal Kommune den første kommune, der går i luften med en hjemmeside bygget i Open Sourcesystemet, Umbraco.

Ny organisation bag hjemmesiden

Den nye hjemmeside afspejler, at Egedal Kommune fra den 1. februar har fået en ny og mere effektiv administration, der vil arbejde for at levere en mere sammenhængende borgerservice.

Antallet af fagcentre er blevet reduceret fra 14 til ni centre. Center for Borgerservice er den fysiske indgang til kommunen, hvor man som borger får hjælp eller bliver guidet videre til den rette hjælp i et af de andre centre.

Politiet bliver en del af Borgerservice

Samme dag som den nye hjemmeside bliver lanceret i Center for Borgerservice, flytter Nærpolitiet fra Egedal Centret ind på rådhuset.

Det sker ud fra de samme principper om mere sammenhængende service til borgerne. Politiet vil fremover være at finde ved Center for Borgerservice hver torsdag fra klokken 15.30 til 17.30.

- Det har længe været et ønske fra både politiet og Egedal Kommune at øge samarbejdet. Politiet står overfor en række af operative udfordringer, som kun kan løses, hvis vi inddrager det øvrige samfund, herunder kommuner og borgere. Derfor ser politiet meget frem til at komme under samme tag som Borgerservice og dermed tættere på borgerne, sigerpolitikommissær Susanne Philipson.

Program for premiere på det nye egedalkommune.dk

10.00 Egedal Kommune byder alle borgere på kaffe og morgenbrød
10.10 Borgmester Willy Eliasen byder velkommen, lancerer og afprøver det nye egedalkommune.dk
10.35 Kommunaldirektør Lars Wilms fortæller om den nye administration bag hjemmesiden.
10.50 Nærpolitiet bliver budt velkommen i rådhuset.

Vil du vide mere?

Indvielsen af egedalkommune.dk finder sted torsdag den 2. februar kl. 10.00 på Stenløse Rådhus, Rådhustorvet 2, 3660 Stenløse.