Skip to content back to nav
 
 

Vi er klar til skybrud - er du også?

skybrud ved vejkryds

En hel ny hjemmeside hjælper borgerne med at forebygge vandskader og håndtere oversvømmelser i forbindelse med skybrud. Hvis regnen bliver ekstraordinær voldsom, opgraderer Egedal Kommune sit beredskab og tager imod opkald fra borgerne på et særligt akutnummer.

Nyhed skrevet af Frederik Roed|19-07-2012

Klimaændringerne har de seneste somre skabt voldsomme skybrud i Egedal Kommune med oversvømmede kloakker, veje og kældre til følge.

Derfor har Egedal Kommune og Egedal Forsyning nu udarbejdet en særlig plan for en koordineret beredskabsindsats, når DMI og kommunens egen radar i Stenløse varsler risiko for voldsomt regnvejr på kort tid.

Som en del af planen har Egedal Kommune oprettet en hel ny hjemmeside - egedalkommune.dk/skybrud - hvor borgerne kan få gode råd til at forebygge vandskader og begrænse skaden, når skybruddet er lige oppe over. Her kan man blandt andet læse, at det er en god idé at montere højvands-lukkere på gulvafløb, lægge sandsække foran kældernedgangen og kontakte sit forsikringsselskab, når skaden er sket.

På egedalkommune.dk/skybrud kan borgerne også anmelde skaden på Egedalkortet, hvor man hurtigt og enkelt udfylder et skema, der gør det muligt at kortlægge, hvor der er særlig stor risiko for oversvømmelser i fremtiden.

Nyt akutnummer

Hvis et skybrud bliver ekstraordinært voldsomt, opgraderer Egedal Kommune sit beredskab og åbner ét særligt telefonnummer, hvor beredskabet tager imod opkald fra borgere, der har brug for akut hjælp.

- Vi har nu udarbejdet en særlig skybrudsplan, der koordinerer bered-skabsindsatsen, når himmel og jord står i et, men hvis vi for alvor skal dæmme op for vandmasserne, kræver det at, at alle hjælper til. Og det skal helst ske inden vandet vælter ned. Med fornuftig forebyggelse, kan vi nemlig begrænse eller helt undgå mange vandskader, siger beredskabschef Henrik Jørgensen. 

Læs mere på egedalkommune.dk/skybrud.