Kommuner uddeler gratis kompostmuld til borgerne

Kompost - når affald er nyt liv

18 kommuner har sat gang i kompostkampagnen, hvor de uddeler gratis kompostmuld til borgerne.

Nyhed skrevet af Anette Lindehøj|28-03-2012

Et par sække med kompostmuld og en skovl er alt, hvad man behøver, hvis haven trænger til ny næring, inden planternes vækst for alvor går i gang.

Fra nu og indtil søndag den 29. april kan borgere i 18 kommuner i Region Hovedstaden hente gratis kompost på genbrugsstationen eller på en anden central adresse i kommunen.

I 2011 blev der uddelt mere end 9.000 m3, eller hvad der svarer til 90.000 fyldte trillebøre kompostmuld på genbrugsstationerne i Vestforbrændings opland i løbet af kampagneperioden.

"Vi regner med, at der bliver uddelt endnu mere kompost i år. Det har været en mild vinter, og frosten er ude af jorden. Så med et par trillebøre kompost kan havefolket komme i gang med at lave nye bede og urtehaver eller give de gamle træer og stauder nyt liv," fortæller Erling Ohm Larsen fra Vestforbrænding.