Skip to content back to nav
 
 

Nyhedsbrev informerer om lærernes arbejdsvilkår

Undervisning

Egedal Lærerkreds mener ikke, at lærerne ved nok om deres nye arbejdsvilkår efter 1. august, når skolereformen træder i kraft. Nu har Egedal Kommune etableret et nyhedsbrev, der forsøger at besvare de fleste spørgsmål

Nyhed skrevet af Frederik Roed|10-04-2014

I Lokalavisen Egedal og på TV2 Lorry i aften kritiserer Egedal Lærerforening Egedal Kommune for ikke at informere nok om, hvordan de nye arbejdsvilkår bliver for lærerne når skolereformen træder i kraft den 1. august.

Ifølge Center for Skole og Dagtilbud er lærerne imidlertid allerede blevet orienteret om en række vilkår, der handler om eksempelvis arbejdstid, arbejdspladser, ferie og normering i det kommende skoleår, men centerchef Egon Agerlin medgiver, at der er behov for at informere mere.

Derfor har Egedal Kommune besluttet, at etablere et nyhedsbrev til lærerne, der løbende vil forsøge at besvare de fleste arbejdsrelaterede spørgsmål på skoleområdet.

Nyhedsbrev ude på lærerværelset nu

Det første nyhedsbrev landende hos lærerne den 8. april, og det afliver eksempelvis rygter om fyringer og problemer med at etablere arbejdspladser på skolerne.
Ifølge nyhedsbrevet er det planen, at ansætte yderligere 25 lærere, fordi der skal være mere tid til inklusion og efteruddannelse.
Det fremgår også at Signal arkitekter har arrangeret workshops med lærerne med fokus på den nye arbejdskultur og indretningen af arbejdspladser på skolerne.

- Lærerne oplever helt naturligt, at deres gamle arbejdspladser er under betydelig forandring på alle mulige niveauer - fra arbejdstid til skriveborde. Derfor er det vigtigt, at vi i den kommende tid informerer alt det vi kan for at modvirke utryghed. Det håber jeg, at nyhedsbrevet kan være med til, siger Egon Agerlin.

Efter påske bliver alle tillidsrepræsentanter inviteret til et informationsmøde med skolelederne.