Skip to content back to nav
 
 

Egedal Kommune bliver røgfri arbejdsplads

ansat pædagog børn børnehave

Egedal Kommune bliver røgfri arbejdsplads. Fra den 1. oktober kan medarbejderne ikke længere tage en smøg i pausen.

Nyhed skrevet af Kirsten Sterling|13-02-2014

Det totale rygeforbud vinder indpas i flere kommuner og på hospitaler landet over. Fra oktober i år må de kommunalt ansatte i Egedal også udsætte smøgen til efter arbejde. Initiativet er en del af Sund Egedal, en sundhedskampagne, der skal gøre det nemmere at leve sundt. Personalechef i Egedal Kommune Bolette Bendixen forklarer om baggrunden for forbuddet:

- Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kommunerne indfører røgfri arbejdstid og vi har fulgt anbefalingen, da rygning og passiv rygning er en af de faktorer, der betyder mest for dødeligheden i Danmark, siger Bolette Bendixen.

Danskerne bekymrer sig om passiv rygning

Generelt bliver danskerne mere og mere positive overfor strammere rygeforbud.
I 2007 mødte forbuddet om rygning på restauranter massiv modstand, men i dag ønsker danskerne ikke at rulle loven tilbage ifølge undersøgelsenForebyggelse 2012.
I 2007 mente 19 procent af danskerne at rygereglerne ikke var vidtgående nok.
Fire år efter er det tal steget til 25 procent.

Ifølge undersøgelsen bekymrer 66 procent af danskerne sig om at blive udsat for passiv rygning.

- Vi er bevidste om, at det kan opleves som et indgreb for den enkelte, når rygning forbydes i arbejdstiden. Rygning er en privat sag, men det er det ikke på arbejdspladsen. Når man ryger sidder røgen i ens tøj og vi ved, at røgpartiklerne er skadelige. I kommunens sundhedspleje opfordrer vi forældre til ikke at udsætte deres børn for passiv rygning. Vores medarbejdere skal heller ikke udsætte hverken børn, voksne, ældre eller kolleger for passiv rygning, siger Bolette Bendixen.

Det totale rygeforbud gælder nu i mindst syv kommuner og på hospitaler, men en række jurister har i de seneste dage sat spørgsmålstegn ved om enkelte dele af forbuddet er lovligt.

- Vi kan stå inde for vores rygeregler, da vi ved, at rygning og passiv rygning er meget skadeligt, men hvis nye afgørelser viser, at vi skal justere på reglerne, gør vi selvfølgelig det, siger Bolette Bendixen.

Egedal Kommune tilbyder kvit-smøgen kurser, som er gratis for både borgere og ansatte.