Skip to content back to nav
 
 

Ny app guider unge i Egedal

UngeGuide app

Hvilken uddannelse skal jeg vælge, hvor kan jeg gå til spejder, og hvem ringer jeg til, hvis livet er lidt svært? En ny app guider de unge i Egedal

Nyhed skrevet af Anne Christine Jakobsen|21-04-2015

Egedal Kommune lancerer den 23. april 'Egedal UngeGuide', som skal gøre det lettere at være ung i Egedal.

Egedal UngeGuide er designet som en app, de unge kan downloade til deres smartphones. UngeGuiden giver de unge inspiration og overblik over uddannelsesmuligheder i hele Danmark på en let læselig og overskuelig måde.

Derudover kan man finde oplysninger om lokale foreninger og klubber, rygestopkurser, misbrugsbehandling, elevpladser i kommunen, jobsøgningsværktøjer, Stenløse Kulturhus og meget mere.

Jobcenter Egedal har 'testkørt' konceptet bag UngeGuiden for en gruppe unge på Egedal Kommunes beskæftigelsesprojekt Jobbroen. Og de unge var begejstrede for ideen, fordi de kunne få adgang til en masse informationer på en nem måde. 

- Det falder i god tråd med, at mange unge har efterspurgt bedre kommunikation mellem kommunen og de unge, og det er netop, hvad Egedals UngeGuide hjælper med. Ungeguiden kommunikerer med de unge på deres foretrukne medie. På den måde kan vi nå ud til flest muligt unge fra folkeskolen og op til 30 år, uanset om de allerede er i kontakt med os eller ej, forklarer koordinator Anne Christine Jakobsen fra Jobcenter Egedal.

At vælge den rigtige uddannelse

Jobcenter Egedal har stor fokus på at få unge til at tage en uddannelse, men det er meget vigtigt, at de starter på en uddannelse, der matcher deres interesser og kompetencer, så de også har lyst til at færdiggøre uddannelsen.

- Vi ser en del unge, som bliver pålagt at starte på en uddannelse, men i Jobcenter Egedal har vi også fokus på, at de unge vælger rigtigt, så de rent faktisk også gennemfører uddannelsen og knytter sig til arbejdsmarkedet - og her kan Egedal UngeGuide hjælpe, siger jobcenterchef Lars Bonde.