Bestil din egen Flexturbus

Flextur - et alternativ til busser og tog

Nu kan alle borgere i Egedal Kommune bestille en Flextur-bus og blive hentet derhjemme, ved S-toget, Svømmehallen eller hvor som helst. Flextur koster ikke mere end en almindelig busbillet, og medrejsende betaler halv pris

Nyhed skrevet af Frederik Roed|29-01-2015
Det er ikke en taxa eller en almindelig bus, der kører efter en fast køreplan.

Flextur er et fleksibelt supplement til de almindelige busser og S-tog. Og nu kan alle borgere i Egedal Kommune som noget nyt også bestille en Flextur og blive hentet hvor som helst og kørt hjem igen - fra tidlig morgen til sen aften.

Det er trafikselskabet Movia, der står for Flextur-ordningen, som er meget enkel at benytte.Til forskel fra en taxa, kører man ofte sammen med andre, der også har bestilt en Flextur. Derfor kører Flexturs taxaer og liftvogne heller ikke altid direkte mellem to destinationer.

Turene kan bestilles og betales på nettet, via en app eller på telefon.
Grundtaksten er 24 kroner for de første 10 kilometer, hvilket svarer til prisen på en 2-zoners kontantbillet. Herefter koster det 6 kroner per kilometer. Der er rabat for børn og medrejsende på 50 procent og 10 procent i rabat for alle bestillinger på nettet.

- Jeg håber, at borgerne i Egedal bliver rigtig glade for denne ekstra transportmulighed, der gør det nemt, fleksibelt og relativt billigt at komme fra eksempelvis landsbyerne og ind til nærmeste S-togsstation. Det er ikke vores tanke, at Flextur skal erstatte buslinjer, men at ordningen kan være et godt supplement til vores kollektive trafik, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Peter Hansen.

Foreløbigt kan borgerne i Egedal Kommune bestille en Flextur til destinationer i hele Kommunen og yderligere 32 sjællandske kommuner, der er med i ordningen, heriblandt omegnskommunerne Furesø, Frederikssund, Furesø, Ballerup og Roskilde.

Egedal Kommune har beregnet at Flextur-ordningen årligt vil koste kommunen omkring 400.000 kroner.

Fakta om Flextur

Flextur er et fleksibelt supplement til de almindelige busser og S-tog.
Alle borgere kan benytte Flextur mellem kl. 06.00 og 23.00.
Du kan bestille Flextur på movia.flextrafik.dk, på Flextur app'en eller på telefon 7026 2727.
En Flextur skal være bestilt senest to timer før og tidligst 14 dage før, du vil hentes.
Når du bestiller, finder Movia det tidspunkt, der ligger tættest på det, du ønsker.
Du bliver hentet direkte ved kantstenen i en taxa eller liftvogn (Kørestolsbrugere bliver altid hentet i liftvogn).