Skip to content back to nav
 
 

Egedal ansætter 12 ekstra pædagoger

Børn og pædagoger

Undervisningsministeriet har bevilget 1,9 millioner kroner, der gør det muligt at ansætte 12 ekstra pædagoger efter sommerferien. Det er et lille, men godt skridt i den rigtige retning, mener udvalgsformand Karsten Søndergaard

Nyhed skrevet af Frederik Roed|10-06-2015
Regeringen har i foråret bevilget 250 millioner kroner til 'flere hænder i landets daginstitutioner'.

Nu har Egedal Kommune fået sin andel af ansøgningen på 1,9 millioner kroner, som gør det muligt at ansætte 12 pædagoger i daginstitutionerne.

Der er tale om tidsbegrænsede stillinger fra 1. august 2015, hvor fem pædagoger får ansættelse i et år, mens de øvrige syv får kontrakt frem til 31. december 2015.

Egedal Kommune håber imidlertid, at regeringens nye 'børnepakke' på yderligere 250 millioner kroner gør det muligt at beholde alle 12 pædagoger i 2016 og frem.

I ansøgningen til Undervisningsministeriet har Egedal Kommune lagt vægt på, at de ekstra pædagoger specifikt skal arbejde med at styrke børnenes muligheder for at danne gode relationer og generelt højne den pædagogiske kvalitet i kommunens børnehaver og vuggestuer.

Et skridt i den rigtige retning

Børne- og Skoleudvalgsformand Karsten Søndergaard glæder sig over, at det nu bliver muligt at sikre flere hænder til børnene i nogle af kommunens daginstitutioner.

- Det er et godt skridt i den rigtige retning. Det kunne selvfølgelig have været rart, hvis vi her og nu kunne ansætte endnu flere pædagoger i vores dagtilbud, men lidt har også ret. Forhåbentlig bliver det også muligt at prioritere daginstitutionsområdet ved de kommende budgetforhandlinger, så vi kan tage et større skridt, siger Karsten Søndergaard.

De nyansatte pædagoger bliver fra 1. august fordelt i Egedal Kommunes fire daginstitutionsområder efter antallet af børn i de 33 daginstitutioner.