Nyt kursus: Få succes som forældre

Forældrekursus

Nu kan forældre i Egedal Kommune komme på kursus i at styrke relationerne til deres børn. Målet er at forebygge konflikter og skabe bedre stemning i familien

Nyhed skrevet af Frederik Roed|19-03-2015

Hvad skal jeg gøre, hvis mit barn ikke retter sig efter mine beskeder?
Hvordan sætter jeg grænser?
Hvordan anerkender jeg mit barn, så det udvikler selvværd?

Sådan lyder nogle af de problemstillinger som forældre til børn i alderen 3 til 6 år i Egedal nu kan få kompetencer til at løse, hvis de tilmelder sig kurset 'Få succes som forældre'.

Det er Egedal Kommune, der tilbyder det 20 uger lange kursus til familier, der oplever konflikter med deres børn og som føler at de er 'kørt fast' i forhold til opdragelsen.

- Kurset henvender sig til alle forældre, der har behov for nye løsninger og værktøjer til at forebygge konflikter.  Vi tager udgangspunkt i forældre-træningsprogrammet 'De utrolige år', der først og fremmest arbejder med at styrke samspillet mellem børnene og deres forældre. Det er nemlig ofte gennem de gode relationer som leg og ros, at forældrene kan vise deres børn, hvilken adfærd de ønsker at se mere af, forklarer Egedal Kommunes familiekonsulent Johnny Wittendorff Pedersen.

Mindre stress i familien

De seneste års forskning viser, at 'De Utrolige Års' forældrekursus generelt giver bedre forældrekompetencer, mindre stress i familien og gør børnene mere harmoniske.
Det første forældrekursus begynder i foråret 2015 i Sandbjerghus, der er Egedal Kommunes hus for børn, unge og deres familier.
På kurset mødes seks til syv forældrepar et par timer hver uge over en periode på 20 uger. Kurset bliver afholdt af to gruppeledere, der er uddannede som familiekonsulenter eller pædagogiske vejledere, og som har mange års erfaring med børn og familier gennem deres daglige arbejde.

Hvis du vil vide mere om forældrekurset, er du velkommen til at kontakte familiekonsulent Johnny Wittendorff Pedersen på johnny.pedersen@egekom.dk, telefon 7259 8354.