Skip to content back to nav
 
 

Ølstykke Bibliotek åbner op fra morgen til aften

To børn læser

I den sidste tid har personale og håndværkere haft travlt på Ølstykke Bibliotek. Forhal og udlån er blevet nyindrettet og alt fremstår nu lyst, venligt og overskueligt til den store dag, når åbningstiden snart tager sig et gevaldigt hop og Ølstykke Bibliotek bliver til Åbent Bibliotek.

Nyhed skrevet af Birgitte Østrøm|31-03-2015

Torsdag den 16. april klokken 16.00 markers åbningen af Ølstykke som åbent bibliotek i udlånet på Ølstykke Bibliotek. 

Kultur- og  Erhvervsudvalgsformand, Jens Jørgen Nygaard, vil komme og klippe snoren, og biblioteket er vært for et underholdende indslag samt en let forfriskning.

Med det åbne bibliotek får borgerne adgang til biblioteket i hele 88 timer ugentligt. Alle ugens syv dage kan man komme ind fra klokken 7.00 om morgenen. Fra mandag til torsdag er der adgang til kl. 21.00 fredag til kl. 19.00 og i weekenden til kl. 17.00. Man lukker sig ind med sit sundhedskort og ved at taste en firecifret pinkode, der er den samme, som den man bruger når man skal låne bøger og andet ved bibliotekets automater.

Det åbne bibliotek indebærer, man skal betjene sig selv udenfor den betjente åbningstid. Der er således ikke personale til stede før om eftermiddagen, hvor personalet - som altid - er klar fra kl. 13.00 til at hjælpe og vejlede lånerne, om lørdagen fra 10.00 til 14.00.

Åbne biblioteker er et ret nyt fænomen, der efterhånden findes over hele landet og som er blevet en stor succes. Folk kommer, ud over for at låne og finde inspiration i samlingerne, for at læse aviser og blade, hygge sig med børnene, bruge computere, studere eller mødes med andre, måske for at holde et lille møde. 

Ølstykke Bibliotek er det tredje i Egedal, der bliver til åbent bibliotek. I fjor åbnede denne service i Smørum, og allerede i 2009 blev der åbent bibliotek i Ganløse, som et af de første steder i landet. 

Ølstykke Bibliotek håber, brugerne vil tage godt imod tilbuddet, og passe godt på deres bibliotek når personalet er gået hjem.
 

Læs også ...