Skip to content back to nav
 
 

Påskesjov med æg på Skenkelsø Mølle Museum

Stafetløb med æg

Tirsdag den 31. marts klokken 13.00 – 16.00 er der mulighed for at starte påskeferien på Skenkelsø Mølle Museum, som i år vil stå i æggets tegn.

Nyhed skrevet af Birgitte Østrøm|19-03-2015

Æg var tidligere et tegn på forår, da hønsene efter en vinterpause igen begyndte at lægge æg. Derfor var de første æg en værdsat sjældenhed.

Skenkelsø Mølle Museum fejrer forårets komme tirsdag den 31. marts klokken 13.00 - 16.00 med påskesjov med æg.

Påskeharen har været på spil

I møllehaven har påskeharen været på spil og gemt sine æg, som museets gæster må ud og lede efter. Når alle æggene er fundet, bliver det tid til at dekorere dem.
Derefter vil der være lejlighed til at deltage i en traditionel leg med at trille æg, for at se, hvem der kan få sit æg til at trille længst.
På museets førstesal vil der være et værksted, hvor man selv kan fremstille sin æggevarmer, så man kan holde sit æg varmt på påskebordet.

Til slut vil der være en overraskelse i form af en traditionel og historisk spise, de fleste børn sikkert ikke har smagt før.

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Arrangementet er rettet mod børn i alderen 3 - 10 år og gerne i selskab med forældre og bedsteforældre.

Arrangementet finder sted i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening. 
Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.