Stor interesse for møder om flygtningeboliger

Foto: Frederik Roed/Egedal Kommune

Borgerne møder talstærkt frem, når Egedal Kommune holder informationsmøder om de planlagte flygtningeboliger. Næste møde er i Smørum, hvor der er planlagt pavilloner bag kulturhuset

Nyhed skrevet af Frederik Roed og Karen Vibeke Andersen|14-09-2015

Byrådet i Egedal har vedtaget en strategi, der går ud på at placere det stigende antal flygtninge i mindre grupper rundt om i hele kommunen for at sikre den bedst mulige integration.

Det betyder, at der de kommende måneder bliver indrettet flygtningeboliger i eksisterende kommunale bygninger og nye pavilloner i boligområder - ofte tæt på boliger, skoler og idrætsfaciliteter.

- Som i resten af Europa står vi som kommune med en kæmpe udfordring, når det gælder om at give flygtninge et trygt sted at være. Derfor arrangerer vi en række informationsmøder, hvor vi fortæller borgerne om flygtningesituationen lokalt, vores løsningsmuligheder, om integrationsarbejdet og om det at være flygtning. Det går på alt - fra lovgrundlaget for at dispensere fra lokalplanen - til det at møde flygtninge, der fortæller om hvem de er, forklarer centerchef for Borgerservice, Kjeld Ebdrup.

Stor spørgelyst på møderne

Foreløbigt har Egedal Kommune afholdt fire informationsmøder om midlertidige flygtningeboliger ved Sandbjergcenteret i Stenløse, Bavnehøj i Slagslunde, Degnebakken i Stenløse og Langekær i Ølstykke.

- Jeg betragter vores informationsmøder som succes, fordi så mange borgere møder op og lytter og kommenterer. Nogle ytrer utryghed ved de nye naboer, mens andre tilbyder at hjælpe flygtningene i hverdagen. De fleste kommer nok bare for at få mere at vide om, hvad der sker i deres lokalområde - og det gør vi alt for at svare på, fortæller Kjeld Ebdrup.

Det næste informationsmøde finder sted i Smørum Kulturhus mandag den 28. september klokken 19.00 til 21.00, hvor det handler om etableringen af flygtningepavilloner bag ved kulturhuset. Her er det planen, at der i 2. kvartal af 2016 skal flytte 20 til 30 flygtninge ind.

Ud over informationsmøderne får de nærmeste naboer til flygtningeboligerne tilsendt informationsbreve - det gælder også i Smørum, hvor brevene er på vej ud.

egedalkommune.dk/flygtningeboliger kan du læse mere og holde dig orienteret om udviklingen.

Fakta

Egedal Kommune er i år pålagt at  modtage 144 flygtninge, primært fra Syrien og Eritrea.
Strategien er, at placere flest mulige flygtninge i de eksisterende bygninger og supplere med enkelte pavilloner.
Flygtningene bliver placeret i mindre grupper på 10 til 30 personer rundt om i hele kommunen for at sikre den bedst mulige integration.
Det er endnu uvist, hvor stor flygtningekvoten bliver i 2016.