Egedals udgifter i 2016 stiger for meget

Økonomi - lommeregner og avis

Egedal Kommunes budget for 2016 er under pres på grund af stigende serviceudgifter. Derfor har Økonomiudvalget indstillet til Byrådet at der bliver skruet ned for udgifterne og indført ansættelsesstop. Desto bedre opbremsningen bliver i 2016, jo bedre går vi ind i 2017, lyder budskabet fra borgmesteren

Nyhed skrevet af Frederik Roed|25-08-2016

Egedal Kommune kan allerede nu se, at udgifterne i 2016 stiger for meget.

Det er især udgifter til de ældre, skolerne og det sociale område, der er højere end forventet i det oprindelige budget, hvilket har udløst en række dyre tillægsbevillinger. Det drejer sig eksempelvis om flere ældre på Plejecenter Egeparken, dyrere botilbud til voksne og flere inkluderede børn i skolerne.

Derfor har Økonomiudvalget på sit møde onsdag aften indstillet til Byrådet at skrue ned for alle de aktiviteter i 2016, der ikke er sat i gang endnu og som ikke direkte påvirker den borgernære service.

Målet er at styrke økonomien inden udgangen af 2016 med 22 millioner kroner.

Som en del af opbremsningen har Økonomiudvalget anbefalet Byrådet, at der fra 1. september indføres et ansættelsesstop, der gælder resten af året.

- Vi har gennem længere tid forsøgt at tilpasse økonomien ved at omprioritere opgaver, men det har desværre ikke vist sig nok til at genvinde balancen og dække de stigende serviceudgifter. Derfor trækker vi nu i bremsen. Desto bedre opbremsningen bliver i 2016, jo bedre går vi ind i 2017, hvor der er udsigt til ekstra serviceudgifter på mindst 70 millioner kroner. Det fremgår af det budgetmateriale, vi sendte i høring før sommerferien, siger borgmester Willy Eliasen.