Rådhus får pris for enestående grønt tag

Taghaven 2016

Egedal Kommune modtager onsdag en særlig skandinavisk pris for sin bemærkelsesværdige bæredygtige taghave, tegnet af SLA Landskabsarkitekter

30-08-2016

I morgen onsdag får borgmester Willy Eliasen på vegne af Byrådet overrakt en usædvanlig pris fra Scandinavia Green Roof Association (SGRA) - en non-profit organisation, der med base i Malmö, arbejder for at fremme grønne tage i Skandinavien.

Prisen gives hvert år til et bemærkelsesværdigt grønt tag i Skandinavien, der lever op til kriterier om biodiversitet, udnyttelse af regnvand, rekreativ værdi, bærdygtighed og innovativt design.

Scandinavian Green Roof Award 2016 går til den smukke taghave, som SLA Landskabsarkitekter har tegnet til Danmarks første kombinerede rådhus og sundhedscenter, der officielt blev indviet af Hendes Majestæt Dronningen den 18. november 2014. Egedal Rådhus og Sundhedscenter er tegnet af Henning Larsen Architects A/S.

Taghaven ligger i 1. sals højde i forhold til rådhuset og S-banen og udgør hele tagkonstruktionen på sundhedscenteret.

På den sidste sommerdag - onsdag den 31. august kl. 16.30 - overrækker anlægsgartnerne Malmos A/S prisen på vegne af SGRA.
Det sker selvfølgelig i taghaven, hvor pressen er velkommen. Adressen er Egedal Rådhus og Sundhedscenter, Dronning Dagmars Vej 200, 3650 Ølstykke.