Plejecenter med gårdhave og hjemlig hygge

Egeparken næsten klar til indflytning

1. april åbner det bæredygtige Plejecenter Egeparken i bydelen Egedal By med 72 hjemlige lejeboliger, lyse fællesrum og en smuk gårdhave

Nyhed skrevet af Frederik Roed|24-02-2016

Glem alle fordomme om, hvordan du forestiller dig, der ser ud på et plejehjem.

Lige nu lægger håndværkerne sidste hånd og værktøj på et topmoderne plejecenter, hvor hjemligheden er i centrum, og hvor energioptimering, arkitektur og brugervenlighed er tænkt ind overalt.

Det er Egedal Kommune og Ølstykke almennyttige Boligselskab under DAB, der står bag opførelsen af Plejecenter Egeparken, der 1. april står klar med 72 lyse lejeboliger med private altaner, seks bofællesskaber med fælles spisekøkkener og en smuk gårdhave i midten. Udvendigt er hele bygningen beklædt med skiffer - indvendigt er murene hvidpudsede.

Hele herligheden er placeret i kommunens nye bydel Egedal By - lige ved siden af Egedal Rådhus og Sundhedscenter - hvor der er nem adgang til plejecenteret fra parkeringshuset under gårdhaven eller S-toget lige på den anden side af gaden.

Egeparken er - ligesom det øvrige byggeri i Egedal By - opført efter de nyeste bæredygtige principper, hvor alt er energioptimeret. Plejecenteret er opvarmet med fjernvarme, og et stort solcelleanlæg på taget producerer strøm til boliger og fællesarealer.

50 nye sosu-medarbejdere klar til start

Også personalet er på plads. Egedal Kommune gik på Facebook med et enkelt jobopslag, og det blev et trækplaster. Hele 144 ansøgere søgte stillingerne i det nye plejecenter.

Foreløbig har Egedal Kommune og Egeparkens teamleder, Camilla Baumbach, ansat 50 social- og sundhedsmedarbejdere, der får en unik mulighed for at skabe en dagligdag med helt nye omsorgsrutiner for de ældre, der flytter ind.

- Vi glæder os utroligt meget til at åbne vores nye flotte plejecenter og hjælpe de første borgere med at falde godt til i deres nye hjem. Hele huset er designet og indrettet på en måde, hvor beboerne vil opleve det bedste fra den selvstændige bolig med hjemlighed og nærhed - kombineret med et plejecenters mulighed for omsorg, tryghed og sociale bofællesskaber, forklarer Camilla Baumbach og tilføjer:

- Vores ambition er, at Plejecenter Egeparken bliver kendt for at være et godt sted at bo og arbejde.

Stadig ledige lejeboliger i Egeparken

Camilla Baumbach forventer, at omkring 40 af de i alt 55 ældre, der står på ventelisten til en plejebolig i Egedal Kommune, flytter ind i Egeparken den 1.april. Dermed er der stadig 32 ledige pladser, som borgere fra andre kommuner også kan søge.

- Jeg tror faktisk, at der vil være en del interesse fra borgere, der er visiteret til en plejebolig i andre kommuner, fordi Egeparken er splinternyt og ligger tæt på S-togsstationen Egedal, siger Camilla Baumbach.

Fakta om Egeparken

Det er Egedal Kommune og Ølstykke almennyttige Boligselskab under DAB, der står bag opførelsen af Egeparken.

Byggeriet har samlet set kostet 177 millioner kroner inkl. moms og særskilt parkeringsetage i stueplan. Boligernes samlede pris udgør 145 millioner kroner, som Egedal Kommune har lånefinansieret 10 procent af. Egedal Kommune har også finansieret parkeringsetagen til 26 millioner kroner og centerets personalerum til 6 millioner kroner.

DAB står for udlejningen af boliger, mens Egedal Kommune står for den daglige drift.

Egeparken er fire etager højt. Udvendigt er facaden beklædt med skiffer - indvendigt er murene omkring den åbne atriumgårdhave hvidpudsede.

Egeparken består af 72 lejeboliger på netto 32-34 kvadratmeter, der alle er udstyrede med tekøkkener, badeværelser, to rum og private altaner eller terrasser.

Boligernes bruttoareal er 68-72 kvadratmeter, der indbefatter gange, fælles spisekøkkener og opholdsrum.

Egeparken er opført efter de nyeste bæredygtige principper, hvor alt er energioptimeret. Plejecenteret er opvarmet med fjernvarme, og et stort solcelleanlæg på taget producerer strøm til boliger og fællesarealer.er.