Støjberg ser på flygtningesucces

Inger Støjberg

Integrationsminister Inger Støjberg kommer fredag til Egedal for at se nærmere på, hvordan det er lykkedes den nordsjællandske kommune at få knap hver anden flygtning i løntilskud eller virksomhedspraktik

Nyhed skrevet af Frederik Roed|14-09-2016

I de seneste mange måneder har medierne været fyldt med historier om, hvor vanskeligt det er at få flygtninge i arbejde, og hvilke negative konsekvenser det har for vores samfund, hvis de mange tusinde nye borgere forbliver på overførselsindkomster.

I Egedal Kommune har jobcenteret imidlertid fundet en effektiv formel, der virker.

Her har et særligt Aktivteam på syv job- og virksomhedskonsulenter til opgave at 'sælge' flygtningene til de lokale virksomheder. Og det går usædvanligt godt.

Tal fra DI og Jobindsats.dk viser, at knap hver anden flygtning i Egedal Kommune kommer i enten job med løntilskud eller i virksomhedspraktik.

Ifølge chef for Jobcenter Egedal, Lars Bonde, handler succesen om, at teamet er ekstremt fokuseret på en ting; nemlig at skaffe den enkelte det 'helt rigtige' job - før alle mulige andre behov som eksempelvis sprogundervisning, psykologhjælp eller it-kurser.

Støjberg møder flygtninge i Kvickly

På fredag den 16. september kl. 14.00 besøger integrationsminister Inger Støjberg Egedal for at høre mere om kommunens succesfulde integrationsindsats. Her bliver hun indledningsvis budt velkommen af borgmester Willy Eliasen på Egedal Rådhus, hvor hun skal tale med Jobcenter Egedal om strategien bag kommunens integrationsindsats.

Herefter går turen videre til den lokale Kvickly i Egedal Centeret, hvor ministeren får lejlighed til at tale med varehuschef Niels Hjermind om hans erfaringer med at samarbejde med jobcenteret om at ansætte flygtninge.

Inger Støjberg vil også møde de to unge syrere, Mohamad og Mohanad, der henholdsvis har fået fast arbejde og job med løntilskud i dagligvarebutikken.